UKRAJINAC POKUŠAO DA PREĐE U MOLDAVIJU NA DUŠEKU I TAKO IZBEGNE MOBILIZACIJU! Raskrinkao ga snimak drona, svi trljali oči u neverici! (VIDEO)

Autor:

Svet

26.04.2024

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednje vreme, hiljade muškaraca beži iz Ukrajine u nadi da će izbeći mobilizaciju u zemlji.

UKRAJINAC POKUŠAO DA PREĐE U MOLDAVIJU NA DUŠEKU I TAKO IZBEGNE MOBILIZACIJU! Raskrinkao ga snimak drona, svi trljali oči u neverici! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/ Пресслужба ДПСУ

Ukrajinska granična služba nedavno je sprečila neobičan pokušaj prelaska granice kada je uhvatila 39-godišnjeg muškarca kako pokušava da pređe u Moldaviju "plivajući" na naduvanom dušeku u reci Dnjestar.

Muškarac je bio potpuno odeven, nosio je duksericu, duge pantalone i patike, dok je veslao rukama kroz vodu. Pokušaj je otkriven zahvaljujući dronu koji je primetio neobičnu scenu na reci, prenosi Jutarnji list.

Begunci iz Ukrajine: Pokušaji bekstva od mobilizacije

U poslednje vreme, hiljade muškaraca beži iz Ukrajine u nadi da će izbeći mobilizaciju u zemlji. Nedavni odliv je toliko porastao da se planinski šverceri odbijaju od uvoza krijumčarenih roba kako bi izbegli mobilizaciju. Mnogi begunci pokušavaju da isplivaju iz zemlje, a čak je i do 6.000 muškaraca pronađeno na rumunskoj strani reke Tise od početka ruske invazije.

Regrutacija i podrška Ukrajini

Ukrajina je intenzivirala napore da popuni svoje iscrpljene snage kroz proširenu akciju regrutovanja koja sada uključuje muškarce od 25 i više godina, dok je prethodna starosna granica bila 27 godina. Takođe, kako bi podržala regrutaciju, Ukrajina je najavila da će privremeno prestati da izdaje pasoše vojno sposobnim muškarcima u inostranstvu, što bi ih primoralo da se vrate u zemlju.

Sukob između Rusije i Ukrajine i dalje traje, a Ukrajina tvrdi da će izgubiti bez strane pomoći. Nedavno su Amerikanci poslali 60 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, uključujući NATO oružje i opremu. Situacija je i dalje napeta, a Ukrajina se bori da ojača svoje snage u ovim teškim vremenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading