ODGOVOR PUTINA BIĆE NIKAD BRUTALNIJI! Evo zašto se veruje da je teroristički napad u Moskvi bio uvod u HAOS EPSKIH RAZMERA

Autor:

Svet

23.03.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjaci upozoravaju svet da će predsednik Rusije Vladimir Putin učiniti sve što može da se osveti Islamskoj državi

ODGOVOR PUTINA BIĆE NIKAD BRUTALNIJI! Evo zašto se veruje da je teroristički napad u Moskvi bio uvod u HAOS EPSKIH RAZMERA

Foto: AP Alexei Danichev, Printscreen/Youtube

Metju Saseks, stručnjak za Rusiju i vanredni profesor na Australijskom nacionalnom univerzitetu, govorio je za BBC News o tome zašto bi Islamska država napala Rusiju - i šta bi ona mogla učiniti kao odgovor.

"Rusija ima dugu istoriju ne tako dobrog tretmana mnogih ljudi koji su muslimani na sopstvenoj teritoriji. Imali smo dva rata u Čečeniji.. drugi od 1999. do 2006. je bio kao radikalizovani rat u kome ste imali ljude koji su nastavili da se bore sa Islamskom državom protiv ruske vlade", rekao je.

On kaže da očekuje da će odgovor Rusije na teroristički napad biti "ekstremno nasilje", navodeći kao primere posledice opsade moskovskog pozorišta 2002. i opsade škole u ​​Beslanu 2004. godine, prenosi Blic.

"Možda se ne radi toliko o tome ko je izvršio napade u Moskvi, već o tome koga će ruska vlada proglasiti krivim i ko će odgovoriti - kazao je.

On kaže da je američko upozorenje o mogućem napadu, izdato 7. marta, Kremlj tretirao kao pokušaj „mešanja“ u njegove nedavne opšte izbore i unutrašnja pitanja, piše BBS.

Predsednik Rusije Vladimir Putin poželeo je ranjenima u terorističkom napadu u Moskvi brz oporavak.

"Putin je poželeo brz oporavak povređenima u terorističkom napadu na koncertu u blizini Moskve", javila je državna novinska agencija TASS, pozivajući se na potpredsednika vlade Tatjanu Golikovu.

Ruske agencije su, pozivajući se na Kremlj, javile da je direktor FSB – Federalne službe bezbednosti Ruske Federacije Aleksandar Bortnikov obavestio ruskog predsednika Vladimira Putina o terorističkom napadu na koncertu.

"Putin je obavešten u prvim minutima napada i redovno se „dopunjava“ informacijama. Predsednik stalno dobija informacije o tome šta se dešava i merama koje se preduzimaju preko svih relevantnih službi. Šef države je dao sva potrebna uputstva", saopštio je Kremlj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading