KLUPKO SE ODMOTAVA: Uhapšen još jedan osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi

Autor:

Svet

26.04.2024

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim podacima, u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u Moskvi poginulo je 145 osoba

KLUPKO SE ODMOTAVA: Uhapšen još jedan osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi

Foto: Telegram /Intel Slava Z/BAZA, Shutterstock, Tanjug/AP

Još jedna osoba uhapšena je u vezi s terorističkim napadom na dvoranu Krokus siti u Moskvi 22. marta, saopštio je danas portparol policije za Tass.

"Još jedan potencijalni osumnjičeni u slučaju terorističkog napada na Krokus je priveden. Istražitelji ispituju njegovu ulogu u tom napadu", rekao je predstavnik policije.

Prema navodima RBC-a, policija je uhapsila tadžikistanskog državljanina Đumohona Kurbonova.

Do sada je 11 osoba, među kojima četvoro počinilaca napada, uhapšeno u vezi sa slučajem.

Prema poslednjim podacima, u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u Moskvi poginulo je 145 osoba.

Svi podstrekači, sponzori i organizatori terorističkog napada na Krokus siti hol u predgrađu Moskve moraju da budu identifikovani i kažnjeni, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

''Ruske obaveštajne službe i agencije za sprovođenje zakona istražuju i ispituju svaki detalj ovog gnusnog čina terorističkog napada na Krokus siti holu, identifikujući sve umešane strane, uključujući podstrekače, sponzore i orkestratore. Niko od njih ne sme da izbegne pravednu kaznu", naglasio je Putin u obraćanju učesnicima 12. Međunarodnog sastanka visokih predstavnika za bezbednosna pitanja.

Iza terorističkih napada u različitim delovima sveta stoje i radikalne grupe i obaveštajne službe pojedinih zemalja, poručio je ruski lider, prenosi TASS.

''Bez sumnje, međunarodni terorizam ostaje jedna od najvećih pretnji 21. veka. Dešavanja iza terorističkih napada u različitim regionima ne pokreću samo radikalne grupe, već i obaveštajne službe određenih država. Njihov cilj je da potkopaju ustavne temelje i destabilizuju suverene države, podstičući međuetničku i međuversku nesuglasicu" istakao je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading