HOROR! POLICIJA NA NOGAMA! Poslanica drogirana i silovana tokom noćnog izlaska! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.05.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je odmah posle stravičnog incidenta otišla u policiju i bolnicu

HOROR! POLICIJA NA NOGAMA! Poslanica drogirana i silovana tokom noćnog izlaska! (VIDEO)

Foto: Photo by Melanie Wasser on Unsplash

Policija u Australiji pokrenula je istragu nakon što je poslanica iz Kvinslenda Britani Lauga (37) tvrdila da je drogirana i seksualno napadnuta tokom noćnog izlaska u svom izbornom području Jipun, u centralnom Kvinslendu.

Lauga je javno objavila da je otišla u policiju i bolnicu nakon incidenta, gde su testovi potvrdili prisustvo droge u njenom telu, iako istu nije konzumirala.

- Testovi u bolnici potvrdili su prisustvo droge u mom telu koju nisam uzela. Ova supstanca značajno me je pogodila. Policija sprovodi istragu - rekla je.

Ona je takođe navela da su je kontaktirale druge žene koje tvrde da su takođe bile drogirane iste noći. 

Ovo bi moglo da se dogodi bilo kome i, nažalost, mnogima od nas se dešava. To nije u redu. Trebalo bi da možemo da uživamo u druženju u našem gradu bez rizika da budemo drogirani ili napadnuti.

Policija poziva na prijavljivanje sličnih slučajeva

Policija Kvinslenda je pokrenula istragu u vezi sa ovim incidentom, kao i o tvrdnjama o sličnim incidentima, te je pozvala sve koji su iskusili slične situacije da se jave vlastima.

Ovo ukazuje na ozbiljan problem sigurnosti u zajednici, a poziv policije je važan korak ka rešavanju ovakvih incidenata.

- Hvala svima koji su mi pružili podršku. Zaista cenim vaše misli, gestove i ljubaznost - rekla je poslanica.

Podrška i reakcija političara

Premijer Kvinslenda Stiven Majls pružio je podršku Laugi i istakao da je njeno blagostanje prioritet, dok je ministarka Megan Skenlon nazvala slučaj "užasavajućim" i istakla da je neophodno preduzeti mere za zaštitu žena i sprečavanje nasilja.

Ovo pokazuje ozbiljnost situacije i angažovanje političara na rešavanju problema nasilja nad ženama.

Porast polno motivisanog nasilja u Australiji

Nedavni slučajevi polno motivisanog nasilja u Australiji, poput tragičnog događaja u tržnom centru u Sidneju gde je ubijeno pet žena, ukazuju na ozbiljan problem koji zahteva hitnu reakciju.

Premijer Entoni Albanese je čak označio domaće nasilje kao "nacionalnu krizu", naglašavajući potrebu za delovanjem na ovom važnom pitanju.

U celini, slučaj Britani Lauga i slični događaji ukazuju na potrebu za ozbiljnim pristupom rešavanju sigurnosnih pitanja i zaštiti žena od nasilja u Australiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading