PONAVLJA SE SUĐENJE HARVIJU VAJNŠTAJNU: Advokat traži da bude pušten uz kauciju (VIDEO)

Autor:

Svet

02.05.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviši njujorški sud je poništio presudu iz 2020. godine za silovanje Harviju Vajnštajnu, utvrdivši da je sudija na suđenju naneo štetu bivšem filmskom mogulu.

PONAVLJA SE SUĐENJE HARVIJU VAJNŠTAJNU: Advokat traži da bude pušten uz kauciju (VIDEO)

Foto: Tanjug/New York Post via AP, Pool/Steven Hirsch

Američkom bivšem filmskom producentu, Harviju Vajnštajnu, ponovo će biti suđeno u Njujorku, saopštilo je Okružno tužilaštvo Menhetna, nedelju dana nakon što je najviši državni sud odbacio Vajnstinovu osudu zbog silovanja 2020. godine.

Vajnštajn (72) se pojavio pred sudom prošle sedmice u invalidskim kolicima, a služi zatvorsku kaznu od 23 godine u Njujorku, a prebačen je u bolnicu na Menhetnu prošle sedmice.

Vajnštajnov advokat, Artur Ajdala, tražio je da njegov klijent bude pušten uz kauciju zbog toga što navodno ima ozbiljne zdravstvene probleme i što je oslobođen optužbi za silovanje u prvom stepenu, preneo je Rojters.

Sud na Menhetnu osudio je u februaru 2020. godine Vajnštajna za seksualno zlostavljanje bivše asistentkinje produkcije, Mirijam Hejli, 2006. godine i silovanje glumice, Džesike Man, 2013. godine. One su među više od 80 žena koje su optužile Vajnštajna za nedolično seksualno ponašanje, uključujući silovanje.

Vajnštajn je takođe osuđen na 16 godina zatvora nakon odvojenog suđenja za silovanje u Kaliforniji. Vajnštajn je uhapšen i optužen za silovanje u Njujorku u maju 2018. godine, a optužbe protiv njega dovele su do istraga protiv više muškaraca koji su bili na visokim pozicijama.

Podsetimo, najviši njujorški sud je poništio presudu iz 2020. godine za silovanje Harviju Vajnštajnu, utvrdivši da je sudija na suđenju naneo štetu bivšem filmskom mogulu "neprikladnim i nepravilnim" presudama, uključujući odluku da se ženama koje nisu deo slučaja dozvoli da svedoče.

- Zaključujemo da je prvostepeni sud pogrešno priznao svedočenje o navodnim ranijim seksualnim radnjama protiv osoba koje nisu podnosioci žalbe za krivična dela u osnovi - navodi se u odluci suda koja je doneta sa četiri glasa "za" i tri "protiv", preneo je AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading