U OVU ZEMLJU NE IDITE AKO VAM JE ŽIVOT MIO! Zemlja je stvorena za adrenalin i avanture, ali LETE GLAVE! Ubijeni strani TURISTI

Autor:

Svet

18.05.2024

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek nije poznata nacionalnost turista koji su postali žrtve ovog jezivog napada

U OVU ZEMLJU NE IDITE AKO VAM JE ŽIVOT MIO! Zemlja je stvorena za adrenalin i avanture, ali LETE GLAVE! Ubijeni strani TURISTI

Foto: pixabay.com

Tragični događaj koji se zbio u centralnom Avganistanu potresao je javnost, kada su naoružani napadači ubili troje stranih turista i jednog Avganistanca, dok su četvoro stranih državljana i tri Avganistanca ranjena.

Talibansko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ove informacije, a portparol policije je naveo da su već uhapšene četiri osobe u vezi sa ovim napadom.

Neizvesnost i strah

Uznemirujuća vest o ovom napadu izazvala je neizvesnost i strah među ljudima širom sveta.

Još uvek nije poznata nacionalnost stranih turista koji su postali žrtve ovog incidenta, kao ni identitet napadača koji su izvršili ovaj brutalni napad.

Talibani i obećanja o bezbednosti

Nakon što su talibani ponovo preuzeli vlast u Avganistanu 2021. godine, obećali su da će povratiti bezbednost i podstaći povećanje broja turista.

Međutim, današnji napad baca senku sumnje na ostvarenje ovih obećanja, a sigurnost stranih posetilaca u zemlji je ozbiljno ugrožena.

Odgovornost Islamske države

Sama činjenica da je Islamska država preuzela odgovornost za napad 2022. godine u kojem su povređeni kineski građani u popularnom hotelu u Kabulu, koji je omiljen među kineskim biznismenima, ukazuje na kompleksnu situaciju u zemlji.

Ovi događaji jasno pokazuju da je Avganistan i dalje podložan nasilju i terorizmu, što predstavlja ozbiljan izazov za talibansku vlast i njen pokušaj uspostavljanja stabilnosti.

Ovaj tragičan incident još jednom ističe hitnu potrebu za efikasnim merama zaštite stranih turista i lokalnog stanovništva u Avganistanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading