ZELENSKI ZAHVALIO ŠOLCU: Nemci šalju moćno oružje Ukrajincima, kao spas od ruskih udara

Autor:

Svet

13.04.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačko Ministarstvo odbrane je saopštilo je da će primopredaja još jednog PVO sistema "Patriot" biti odmah izvršena.

ZELENSKI ZAHVALIO ŠOLCU: Nemci šalju moćno oružje Ukrajincima, kao spas od ruskih udara

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/AP

Da bi ojačala ukrajinsku odbranu, nemačka vlada isporučiće još jedan sistem protivvazdušne odbrane "Patriot" Ukrajini, javljaju nemački mediji.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, odluka je doneta "zbog povećanja ruskih vazdušnih udara" na Ukrajinu, prenela je nemačka televizija ZDF. 

Nemački ministar odbrane, Boris Pistorijus, rekao je da će nemačka podržati Ukrajinu u skladu sa svojom operativnom spremnošću.

- Ruski teror nad ukrajinskim gradovima i infrastrukturom zemlje dovodi do nemerljivih patnji - istakao je on.

Nemačko Ministarstvo odbrane je saopštilo je da će primopredaja još jednog PVO sistema "Patriot" biti odmah izvršena. 

Foto: Printscreen/Youtube/NATO

Patriot

Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, zahvalio je danas nemačkom kancelaru, Olafu Šolcu, za isporuku dodatnog raketnog sistema "Patriot" i više raketa protivvazdušne odbrane u "ključnom trenutku".

- Produktivan razgovor sa nemačkim kancelarom, Olafom Šolcom. Pozivam sve ostale lidere partnerskih država da slede ovaj primer - napisao je Zelenski u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, preneo je Rojters.

Podsetimo, nemački kancelar, Olaf Šolc, izjavio je juče da će ponovo razgovarati sa ruskim predsednikom, Vladimirom Putinom, tek kad Putin shvati da mora da odustane od vojne kampanje u Ukrajini i povuče svoje trupe.

Šolc je u intervjuu za ''Tagescajtung'' izjavio da trenutno ne vidi smisla u tome da razgovara sa Putinom, ocenivši da razgovor ne može da napravi nikakvu razliku.

Na konstataciju novinara da je Ukrajina u defanzivi i da je ruska ratna eknomija stabilna, kao i da bi Zapad trebalo snažnije da se zalaže za pregovore i kompromis, Šolc je rekao da se nikako ne sme dozvoliti da Rusija pobedi u ratu.

- Brzo smo shvatili da rat neće kratko trajati. Moraćemo još dugo da snabdevamo Ukrajinu oružjem i municijom - rekao je Šolc.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading