"DUG, OTVOREN I SADRŽAJAN RAZGOVOR SA SENATORIMA!" Vučić se oglasio iz Minhena: "Ponovio sam zabrinutost za bezbednost srpskog naroda na KiM"! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.02.2024

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin.

"DUG, OTVOREN I SADRŽAJAN RAZGOVOR SA SENATORIMA!" Vučić se oglasio iz Minhena: "Ponovio sam zabrinutost za bezbednost srpskog naroda na KiM"! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, članicom Odbora za spoljnopolitičke odnose Senata i predsedavajućom pododbora za Evropu.

- Dug, otvoren i sadržajan razgovor sa senatorima @senatorshaheen @senatorricketts i @chrismurphy. Istakao sam da je česta komunikacija između Srbije i SAD, kao izuzetno važnog partnera naše zemlje, od ključnog značaja u jačanju veza između naših zemalja i rešavanju ključnih pitanja od zajedničkog interesa.


Ponovio sam veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ističući važnost zaštite njihovih interesa i uslova za normalan život, pogotovo imajući u vidu i poslednji potez Prištine koja je ukinula dinar kao legitimno sredstvo plaćanja, čime je na bezobziran način ugrožena egzistencija srpskog stanovništva.

Naglasio sam potrebu za nastavkom dijaloga u cilju rešavanja sve jačih pritisaka sa kojima se svakodnevno suočava srpski narod na KiM i zahvalio na podršci SAD u pronalaženju mirnog i održivog rešenja ovog pitanja.

Razgovarali smo i o bilateralnim odnosima, pitanjima regionalne stabilnosti i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, kao i o jačanju ekonomske saradnje i investicijama u velike projekte koje Srbija pokreće u sklopu EXPO2027.

Zahvalio sam SAD na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu, kao i našem opredeljenju da nastavimo sveobuhvatni razvoj zemlje u svim oblastima
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Ana

17.02.2024 10:20

Vucic je veoma zabrinut za narod na KIM

Maja

17.02.2024 11:26

Ponovljena je zabrinutost za bezbednost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, posebno u kontekstu nedavnog poteza Prištine koji je ugrozio egzistenciju stanovništva.

Aca

17.02.2024 11:27

Podvučena je važnost dijaloga u rešavanju sve većih pritisaka na srpski narod na KiM, uz zahvalnost SAD na podršci u pronalaženju mirnog rešenja.

RELJA

17.02.2024 11:28

Bilateralni odnosi, regionalna stabilnost i aktuelna geopolitička situacija bili su takođe tema razgovora, uz fokus na jačanju ekonomske saradnje i investicija.