VUČIĆ SASTAO SE SA PREDSEDNICOM EBRD: Razgovor o načinima za dodatno jačanje i još brži rast srpske ekonomije (FOTO)

Autor:

Vesti

16.02.2024

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije danas je imao niz važnih sastanaka.

VUČIĆ SASTAO SE SA PREDSEDNICOM EBRD: Razgovor o načinima za dodatno jačanje i još brži rast srpske ekonomije (FOTO)

Foto: Printskrin: buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednicom EBRD Odil Fransoa Reno Baso tokom posete Minhenu.

"Odličan i produktivan sastanak sa predsednicomEBRD Odil Fransoa Reno Baso, sa kojom sam razgovarao o načinima za dodatno jačanje i još brži rast srpske ekonomije, razvoj infrastrukture i privlačenje stranih investicija", naveo je predsednik Vučić na Instagramu i dodao:

"Razgovarali smo i o važnosti nastavka odlične saradnje između EBRD-a i Srbije, kao i o ulozi novih investicija u predstojećem snažnom razvoju naše zemlje, pogotovo imajući u vidu velike planove vezane za EXPO2027. Ponovio sam zahvalnost na tome što je EBRD do sada uložio ogromna sredstva u različite sektore u Srbiji, što je u velikoj meri doprinelo ekonomskom rastu i stvaranju novih radnih mesta u našoj zemlji".

Sani, [16.2.2024. 17:23]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Minhen, gde će danas prisustvovati 60. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. Predviđeno je da predsednik Vučić danas učestvuje na više panela iz oblasti bezbednosti.

Pre konferencije, predsednik Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom u Minhenu.

- Govoreći o planovima Srbije za rast u narednim godinama, kao i o organizaciji sajma EXPO2027, posebno sam naglasio značaj ekonomske saradnje, investicija i trgovinskih odnosa između naše zemlje i Ujedinjenog Kraljevstva. Razmenili smo mišljenja o svim važnim aktuelnim izazovima spoljne i bezbednosne politike, kao i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana - napisao je na instagramu "buducnostsrbijeav" Vučić.On se prvog dana Konferencije sastao sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžetska pitanja.

Saopštio je da je sa Hanom razgovarao o agendi rasta EU za Zapadni Balkan, kao planu koji je namenjen ekonomskom rastu regiona, ubrzanju reformi i ulaganju koje može u znatnoj meri da unapredi proces proširenja i članstvo Srbije u EU.

- Posebno imajući u vidu dosadašnje investicije EU u Srbiji, kao i velike planove razvoja na kojima već radimo, a u kojima vidimo i značajno učešće Evropske unije, kao jednog od krunskih ekonomskih partnera Srbije", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici "buducnostsrbijeav".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Vlada

16.02.2024 17:31

Vučić čini nadljudske napore da Srbiji obezbedi ubrzan razvoj.

Vlada

16.02.2024 17:31

Vučić čini nadljudske napore da Srbiji obezbedi ubrzan razvoj.

Sara

16.02.2024 17:58

Predsednik Vučić radi na što bržem jačanju ekonomije.

Jelena

16.02.2024 17:59

Vučić doprinosi veoma uspešne rezultate za Srbiju i njen razvoj i napredak.