NAJDIRLJIVIJI TRENUTAK NA ODLIKOVANJU: Zagrljaj heroja za predsednika Srbije

Autor:

Vesti

15.02.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno istaknuti među nagrađenima, braća Stefan i Miloš Stojanović su nagrađena zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić".

NAJDIRLJIVIJI TRENUTAK NA ODLIKOVANJU: Zagrljaj heroja za predsednika Srbije

Foto: printscreen/instagram

Dan državnosti Republike Srbije obeležena je svečanom ceremonijom u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Tokom ceremonije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je više od 100 odlikovanja, među kojima su se našli i braća Stefan Stojanović i Miloš Stojanović iz sela Gotovuša kod Štrpca.

Posebno istaknuti među nagrađenima, braća Stefan i Miloš Stojanović su nagrađena zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić" za ispoljenu izvanrednu hrabrost i dela ličnog herojstva. Njihov podvig je dobio zasluženo priznanje, te su ih predsednik Vučić lično nagradio za njihovu hrabrost.

Nakon što su im uručena odlikovanja, braća Stojanović su imala priliku da razmene emotivne trenutke sa predsednikom. Stefan je prvi prišao predsedniku Vučiću i iskazao svoju zahvalnost zagrljajem, dok je Miloš usledio pružanjem ruke predsedniku, nakon čega je i on dobio toplu gestu u vidu zagrljaja.

Ova svečanost je bila prilika da se istaknu hrabri pojedinci koji su svojim delima zaslužili priznanje i da se pokaže zahvalnost za njihovu izuzetnu hrabrost i požrtvovanost. Braća Stefan i Miloš Stojanović su svetli primer hrabrosti i uzora svima u svojoj zajednici i šire.

Podsetimo, Stefan Stojanović (11) i njegov brat Miloš Stojanović (21) ranjeni su na Badnji dan prošle godine, nedaleko od Štrpca, kada su išli po badnjak. Na njih je iz pištolja pucao Albanac, aktivni pripadnik takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga.

Oni su zadobili prostrelne rane, dečak je pogođen u rame, mladić u šaku i pukom srećom nisu stradali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (8)

Loading
Mikica

15.02.2024 20:44

Zaista dirljiv trenutak, lepo za videti

Mili

15.02.2024 20:46

Nesvakidasnja i dirljiva situacija

Ena

15.02.2024 21:39

Ovo je baš lep i emotovan događaj, kada Predsednik nagradi zaslužne pojedince. Svi mi smo ponosni na dobitnike odlikovanja.

Kristina

15.02.2024 21:50

Ova deca su naši heroji i naša snaga za budućnost.