PRIZNANJE I ZA PAVLINU RADOVANOVIĆ: Sretenjski orden pripada srpskom narodu na KiM

Autor:

Vesti

15.02.2024

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je dodala da joj je od početka cilj da se svi Srbi ujedine.

PRIZNANJE I ZA PAVLINU RADOVANOVIĆ: Sretenjski orden pripada srpskom narodu na KiM

Foto: ATA Images

Četrnaestogodišnja Pavlina Radovanović izrazila je svoje oduševljenje kada je primila Sretenjski orden od predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ona je istakla da je za nju to velika čast, ali da istovremeno smatra da ova nagrada pripada celom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

- Orden je velika čast za mene, pre svega što su mene odabrali za ovogodišnjeg dobitnika. Ali ja mogu slobodno reći da ovo nije samo moja nagrada, već ova nagrada pripada svom narodu na KiM - rekla je Pavlina za Tanjug.

Ona je dodala da joj je od početka cilj da se svi Srbi ujedine, a to se, kako smatra, može postići samo verom i pesmom.


Pavlina Radovanović je već s 12 godina osvojila prvo mesto na takmičenju "Najlepši glas Kosova i Metohije", što je bio samo početak njenog uspeha u interpretaciji narodnih pesama. Njena neverovatna interpretacija pesama sa Kosova i Metohije donela joj je popularnost i priznanje širom Srbije. Njen talenat je prepoznat i van granica zemlje, te je nastupala i na međunarodnim festivalima narodne muzike gde je osvajala zapažene nagrade.

Pavlina je istakla da je njen cilj ujedinjenje svih Srba, posebno onih sa Kosova i Metohije, te da veruje da je vera i pesma ključni put ka ostvarenju tog cilja. Njen optimizam i vera u bolju budućnost svog naroda su inspiracija mnogima, a njen talenat i posvećenost su doneli nadu i ponos u srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji i šire.

Pavlina Radovanović je svojim izuzetnim talentom i posvećenošću postala simbol nade i jedinstva, te je njen doprinos očuvanju srpske kulturne baštine neizmerno važan za celokupnu zajednicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (13)

Loading
Mila

15.02.2024 20:33

Pavlina nam je svima ičitala lekciju kano se voli zemlja. Bravo Pavlina ti si ponos Srbije.

Darko

15.02.2024 20:41

Hvala predivnoj devojčici što toliko voli svoju zemlju i svoj narod.

Milijana

15.02.2024 20:41

Bravo za malu Pavlinu koja je ulepšala ovaj praznik i veče.

Viktor

15.02.2024 20:48

Ponosni smo na našeg anđela iz Orahovice.