SIN I OTAC PREMINULI NA ISTI DAN! Druga TRAGEDIJA u porodici Glogovac se dešava u februaru i to baš na PETAK!

Autor:

Zabava

16.02.2024

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac preminuo je noćas.

SIN I OTAC PREMINULI NA ISTI DAN! Druga TRAGEDIJA u porodici Glogovac se dešava u februaru i to baš na PETAK!

Foto: ST/Dragan Kadić, Tanjug/R. PRelic

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac, otac proslavljenog glumca Nebojše Glogovca, preminuo je šest godina nakon prerane smrti svog sina. Milovan Glogovac, sveštenik u penziji, uvek je sa puno bola i ljubavi govorio o Nebojši. "Četrdeset godina sam sahranjivao ljude i pokušavao da im pružim utehu, ali kada se meni desio gubitak, bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu", govorio je Milovan Glogovac.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Milovan Glogovac nikad nije preboleo smrt sina Nebojše

Milovan Glogovac, rodom iz Dramiševa nedaleko od Nevesinja, završio je osnovnu školu pre nego što je upisao bogosloviju "Svetog Save" u Beogradu 1962. godine. Godine 1968. oženio se Milenom, Nebojšinom majkom, sa kojom je osam godina kasnije dobio i ćerku Bojanu.


U jednom intervjuu Milovan Glogovac otvorio je dušu i govorio o najvećem bolu koji roditelj može da doživi.
Republika

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nebojša Glogovac preminuo u petak pre šest godina, a njegov otac takođe u petak

- Sve slike su tu. Žive. Ne znate šta čovek od toga može da izdvoji. Sve je vredno. Sve je deo života. Sve je veza - rekao je prota Milovan Glogovac, ističući snagu molitve kao najbolji lek i terapiju za bol i očajanje.

Milovan Glogovac se prisetio dana pre Nebojšine smrti, opisujući kako je Nebojša bio u lošem stanju nekoliko sati pre smrti. 

-  To je bilo nekoliko sati pred Nebojšinu smrt. Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio podosta u lošem stanju. Trebalo je da primi i drugu hemioterapiju. Uz njega je bila njegova supruga Milica. Ona je bila stalno sa njim. Sve vreme. I ja sam bio sa njim. Smestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam otišao. Oko osam uveče Milica nam se javila. Kaže nam: "Dobro je podneo terapiju, čak se i šalio sa mnom"... U petak oko dva po ponoći... Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela - ispričao je on tada.

Uprkos svojoj ličnoj tragediji, protojerej-stavrofor Milovan Glogovac ostavio je dubok trag u životima mnogih ljudi, pružajući utehu i nadu kao sveštenik, ali i kao otac Nebojše Glogovca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading