PARALISANI AERODROMI, OTKAZANI SKORO SVI LETOVI ZA DANAS! Katastrofa za putnike, ogromna gužva na sve strane!

Autor:

Svet

01.02.2024

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova država dan normalnog funkcionisanja nije imala u 2024. godini

PARALISANI AERODROMI, OTKAZANI SKORO SVI LETOVI ZA DANAS! Katastrofa za putnike, ogromna gužva na sve strane!

Foto: pixabay.com

Kako im je krenula 2024. godina, Nemci bi morali da prave masovnu proslavu onog dana kada im sve bude funkcionisalo kao pre.

Posle niza masovnih štrajkova poljoprivrednika, mašinovođa i ugostitelja, sada su na red došli i zaposleni na aerodromima.

Oni su za danas ne samo najavili već i u delo sproveli štrajk u 11 najvećih gradova. 

Više od 1.000 letova biće otkazano ili odloženo jer je osoblje aerodroma u četvrtak započelo jednodnevni štrajk na 11 velikih aerodroma.

Osoblje obezbeđenja prekinulo je rad u Frankfurtu, Hamburgu, Bremenu, Berlinu, Lajpcigu, Diseldorfu, Kelnu, Hanoveru, Štutgartu, Erfurtu i Drezdenu nakon što je sindikat Verdi pozvao na industrijsku akciju.

Štrajk je počeo u sredu uveče na aerodromu Keln/Bon u zapadnoj Nemačkoj kada se osoblje za kontrolu putnika nije pojavilo u noćnoj smeni.

"Bio je to uspešan početak štrajka", rekao je portparol Verdija Ozaj Tarim, dodajući da očekuje da će više od 80 posto letova, uključujući dolaske i polaske, biti otkazano tokom dana.

Sva poletanja su otkazana na aerodromima u Berlinu, Hamburgu i Štutgartu. Mnogi putnici nisu ni proveravali poruke na telefonima i i-mejl adresama, pa su direktno došli na aerodrome širom Nemačke na zakazane polaske. To je rezultiralo ovog jutra masovnim gužvama.

Istovremeno, aerodrom u Dizeldorfu je otkazao samo trećinu svojih letova. Tarim je rekao da je tamošnja kompanija za obezbeđenje ponudila radnicima "bonus za razbijanje štrajka" od 200 evra da dođu na posao.

Savezna vlada novim, smanjenim budžetom za 2024. godinu očito je izazvala toliki revolt u narodu da je zaista pitanje kada će se sve u Nemačkoj vratiti u normalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading