IDU DO KRAJA: Poljoprivrednici ponovo BLOKIRALI PRESTONICU, a evo koji im je NOVI PLAN

Autor:

Svet

15.01.2024

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija spreman je da se danas obrati učesnicima protesta

IDU DO KRAJA: Poljoprivrednici ponovo BLOKIRALI PRESTONICU, a evo koji im je NOVI PLAN

Foto: Philipp Schulze/dpa/dpa via AP/Tanjug

Nemački farmeri najavili su za danas proteste ispred Brandenburške kapije u Berlinu zahtevajući preispitivanje planova za uvođenje vecih poreza za poljoprivrednike.

Očekuje se da će na protestima učestvovati 3.000 poljoprivrednika na traktorima, 2.000 kamiona i 10.000 ljudi iz cele Nemačke, preneo je Rojters.

Nemački ministar finansija Kristijan Lindner planira da se obrati učesnicima protesta, a lideri vladajućih koalicionih partija pozvali su predstavnike poljoprivrednika na razgovore.

Nemački poljoprivrednici počeli su prošlog ponedeljka blokadu pristupnih puteva autoputevima u delovima Nemačke u znak protivljenja vladinom planu da ukine poreske olakšice za nabavku dizela koji se koristi u poljoprivredi.

Vladajuća koalicija kancelara Olafa Šolca predložila je prošlog meseca planove za ukidanje oslobađanja od poreza za poljoprivredna vozila i poreskih olakšica za dizel, preneo je AP.

Ti planovi su deo paketa za popunjavanje budžetskog deficita od 17 milijardi evra za 2024. godinu.

Nemačka vlada je u četvrtak delimično popustila, navodeći da će biti zadržano oslobađanje od poreza na poljoprivredna vozila, a da će smanjenje poreskih olakšica za dizel biti ukinuto tokom tri godine.

Međutim, Udruženje nemačkih poljoprivrednika saopštilo je da i dalje insistira na potpunom povlačenju vladinih planova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading