"OD OVOGA JE GORI SAMO GRAĐANSKI RAT:" Nemci u očaju zbog štrajka i reakcije ŠOLCA, poljoprivrednici I DANAS na ulicama (VIDEO)

Autor:

Svet

09.01.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka je drugu nedelju u godini dočekala u potpunom haosu

"OD OVOGA JE GORI SAMO GRAĐANSKI RAT:" Nemci u očaju zbog štrajka i reakcije ŠOLCA, poljoprivrednici I DANAS na ulicama (VIDEO)

Foto: youtube.com/forbes

Protest poljoprivrednika, čiju masovnost niko u ponedeljak nije očekivao, potpuno su paralisali državu i pokazali njenu nemoć da razume svoje građane i pomogne im.

Što je još gore, čini se da je sve ovo od ponedeljka samo vrh ledenog brega, pošto i sindikat železnica za sredu najavljuje obustavu rada. S čim se (za sada) ne slaže "Dojče ban".

Protest poljoprivrednika sada podržavaju i vozači kamiona, radnici u restoranima i deo železničara.

Mere fiskalne štednje vlade Olafa Šolca umalo su nokautirale nemačke radnike, ali kako se može videti, stali su na noge. Makar neki od njih. Na čelu sa paorima.

Oni su blokirali ulaze na glavne saobraćajnice, a tako je i danas. Doduše u znatno manjem obimu. Štaviše, prividno deluje da Nemačka danas ponovo funkcioniše. Iako svi znaju da to nije slučaj.

Nemački politikolog Verner Pacelt upozorio je sunarodnike u ponedeljak.

"Od ovoga do čega smo došli gori je samo građanski rat".

Saobraćaj je u ponedeljak bio potpuno paralizovan. Više od 5.000 traktora stiglo je u okolinu Minhena, slično je bilo u Berlinu.

 

 

Uz slogan: "Nema farmera, nema hleba", nemački poljoprivrednici opasno su zaljuljali vladu Olafa Šolca koja je potpuno nespremno dočekala njihovu pobunu.

Vlada je prethodno ukinula državne subvencije za dizel gorivo za njih kako bi sačuvala budžet.

Ipak, bez subvencija, poljoprivredna proizvodnja u Nemačkoj postaje neisplativa a mnoga domaćinstva bi doslovno bankrotirala.

Kamiondžije su ljute zbog povećanja putarine, mali proizvođači zbog poskupljenja energenata, a ugostitelji zbog povećanja PDV-a u 2024. godini. 

"Nas vode ljudi koji ne razlikuju svinju od krave!", poručio je u ponedeljak bivši ministar ekonomije Bavarske Hubert Ivanger.

 

@newworlddisorder928 #Berlin #Germany Dec 18 2023 Hundreds of #GermanFarmers and their tractors gathered in central Berlin on Monday to protest against the government's plans to cut diesel subsidies and tax breaks for agricultural vehicles as part of Berlin's 2024 #austerity ♬ original sound - newworlddisorder928

 

Naročito su svi ljuti na Roberta Habeka, ministra poljoprivrede za koga kažu da je lenji od najvećih lenjivaca. 

A šta kaže pravosuđe? Oni smatraju da Nemci imaju pravo na blokadu puteva. Jedino moraju da propuštaju vozila hitne pomoći i vatrogasce. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading