USTAŠKIM PIREVIMA NIKAD KRAJA: Hrvati slave uz Tompsona, provociraju Srbe, tuku Crnogorce i niko im ništa ne zamera!

Autor: P. Z.

Sport

09.01.2024

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapad ne žmuri na jedno, već na oba oka.

USTAŠKIM PIREVIMA NIKAD KRAJA: Hrvati slave uz Tompsona, provociraju Srbe, tuku Crnogorce i niko im ništa ne zamera!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Evropsko prvenstvo u vaterpolu ove godine održava se u Dubrovniku, što su Hrvati kao i obično iskoristili da svetu pokažu kako se uzdiže ustaška ideologija.

Poslednji u nizu incidenata dogodio se na utakmici njihove reprezentacije i selekcije Crne Gore, koja je pobedila posle penala, a njihovim navijačima nije dozvoljeno da slave.

Naime, hrvatski huligani su napali nekolicinu crnogorskih pristalica, koje su se poradovale uspehu svog nacionalnog tima.

Međutim, to nije najgore što se dogodilo, već je svemu prethodila pesma ustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona "Lijepa li si", koja se pred sam početak meča mogla čuti sa razglasa na bazenu.

Inače, kontroverzni pevač se proslavio devedesetih godina prošlog veka, tokom ratnog stanja, a poznat je po tome što u svakoj svojoj numeri promoviše neonacizam i ustaštvo.

Ustaštvo je konstanta u Hrvatskoj

Nažalost, skandal koji se dogodio na vaterpolu ovog puta nije izolovani incident, već su te stvari postale pravilo kada god u Hrvatskoj postoji neki sportski događaj.

Nedavno su navijači Zadra na utakmici sa Partizanom istakli zastavu ozloglašene Nezavisne Države Hrvatske. Odnosno, u pitanju je zastava na kojoj je prvo belo polje na šahovnici.

Republika

Foto: ABA liga

Navijači Zadra sa ustaškom zastavom

Takođe, isti ti huligani su prethodno pretukli jednog člana rukovodstva KK Crvena zvezda Meridianbet, a na utakmici sa crveno-belima su istakli i transparent na kome je pisalo "Naša Oluja ne prestaje".

Sa druge strane, kada je fudbal u pitanju, reprezentativci Hrvatske neretko svoje uspehe slave uz pesme već pomenutog Tompsona, a koliko im znači ustaštvo bilo je jasno kada su u Splitu dočekali Italiju sa sve kukastim krstom na terenu.

Na sve to, treba podsetiti i na skandal uoči Mundijala u Brazilu, kada su "vatreni" skandirali zajedno sa navijačima "Za dom spremni", posle čega je Josip Šimunić dobio suspenziju i nije putovao na šampionat.

To je ujedno bio i jedini incident za koji su Hrvati dobili neki vid sankcije, dok im se za sve ostalo debelo gleda kroz prste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading