POZNAJE MILOJA U DUŠU! Milinčić: Vladan ne spava od povratka u Zvezdu! Sada ima KVALITET VIŠE, ali i obavezu...

Autor: V. Z.

Sport

09.01.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će ohrabriti delije pred borbu za titulu na proleće.

POZNAJE MILOJA U DUŠU! Milinčić: Vladan ne spava od povratka u Zvezdu! Sada ima KVALITET VIŠE, ali i obavezu...

Foto: fkcrvenazvezda

Nemanja Milinčić

Crvena zvezda je ponovo u sigurnim rukama. Crveno-beli fudbaleri u prolećni deo elitnog ranga ulaze sa novim-starim trenerom Vladanom Milojevićem, koji ima zadatak da prestigne Partizan na tabeli Superlige Srbije i zadrži šampionsku titulu u vitrinama kluba s Marakane.

Popularni Miloje u prvom mandatu u Zvezdi vratio je klub na staze stare slave. Jedna od bitnih karika njegovog stručnog štaba tada je bio i Nemanja Milinčić, mladi i perspektivni srpski fudbalski stručnjak, odnosno aktuelni prvi pomoćnik i desna ruka Mladena Krstajića.

Milinčić odlično poznaje Milojevića i nema dilemu da je upravo on pravo rešenje na klupi nakon smene Baraka Bahara.

- Kada neko klub doživi kao svoju kuću onda se tako i ponaša u njoj. Dakle, donosi teške odluke, upravlja, rukovodi, brine o svojim ukućanima... Svestan je Miloje da ne može sve uvek da bude lepo, da se pobeđuje, ali sve će uraditi da pobedi i tome je posvećen 24 sata dnevno - počinje priču za Republiku Milinčić, pa dodaje:

- Vladan je došao 2017. u jednom tranzicionom momentu za klub. Crvena zvezda je sa Grofom Božovićem počela da se menja, da raste, došli su kvalitetni igrači koje je direktno doveo trener Božović i uprava sa direktorom Zvezdanom Terzicem i sportskim direktorom Mrkelom. Radi se naravno o La Taleku, Donalu, Kangi i drugima. Te 2017. je doveden mlad stručnjak, Zvezdino dete, Milojević, koji je svoje trenerske kvalitete i dobre rezultate uveliko pokazivao sa znatno manjim klubovima od Zvezde. A, ostalo je istorija.

Foto: Starsport

Milojević

 

Ipak, smatra da ga očekuju brojni izazovi.

- Momenat u kom je Vladan Milojević došao prvi put i sada su totalno dva različita pojma. Ovaj povratak je za Vladana Milojevića znatno drugačiji jer rezultati koje je ostavio iza sebe obavezuju. Poznajem Vladanov karakter i put transformacije njegove ličnosti od prvog boravka. Mislim da njegova hrabrost, autoritet, znanje i iskustvo koje sada ima predstavljaju kvalitet više sa kojim se vraća u Zvezdu. On se ne vraća u klub da se dokazuje da je dobar trener, rezultati govore ko je Vladan Milojević u novoj eri Crvene zvezde - tvrdi veliki zvezdaš i bivši polaznik Zvezdine omladinske škole.

Milojević je postavio visoke standarne na Marakani.

- Veoma važan detalj jeste da je Zvezda sada u piku i ne zadovoljava se Ligom Evrope, nego je Liga šampiona cilj, pa čak i prolazak i nastavak u Evropi posle grupne faze. Titula i kup se podrazumevaju. Upravo ove standarde, odnosno jedan od ljudi koji je postavljao ove standarde, jeste Vladan Milojević. Očekujem totalno drugačiju Zvezdu u taktičkom smislu, i defanzivno i ofanzivno - tvrdi Nemanja Milinčić i zaključuje:

- Poznavajući analitički pristup koji ima Milojević i njegov prvi saradnik Nebojša Milošević,  sigurno će njih dvojica promeniti izgled ekipe u taktičkom smislu. Vladan Milojevic je dosta promenio stručni štab u odnosu na prvi mandat, sudeći po medijskim najavama, i to je veoma interesantan detalj. Implementiraće bivše igrače koji klub doživljavaju kao svoju kuću. Jedno znam sigurno, a to je da Vladan nije spavao od kada se vratio u Zvezdu! Znam da je pogledao sve utakmice od početka sezone i da je napravio kompletnu analizu cele lige sa svojim stručnim štabom u svakom aspektu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading