SADA NEMA NAZAD, BAJDEN DAO ZELENO SVETLO: Predsednik SAD potpisao zakon o obustavi potrošnje!

Autor:

Svet

01.03.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bela kuća je saopštila da je predsednik SAD Džo Bajden potpisao je danas zakon o kratkoročnoj obustavi potrošnje, kako bi sprečio delimično zatvaranje vlade.

SADA NEMA NAZAD, BAJDEN DAO ZELENO SVETLO: Predsednik SAD potpisao zakon o obustavi potrošnje!

Foto: Tanjug/AP

Predlog zakona je prethodno odobrio Senat SAD, nakon što ga je usvojio Predstavnički dom pod kontrolom republikanaca, prenosi Rojters.

Bajdenovim potpisom je izbegnuta opasnost od zatvaranja federalne vlade, usled višemesečne rasprave demokrata i republikanaca.

Šta će na ovaj zakon reći kandidat za predsednika Amerike iz republikanskog tabora Donald Tramp, imajuću u vidu njegovu današnju izjavu o zdravstvenom stanju aktuelnog predsednika SAD, ostaje da se vidi.

Tramp: ''Bajden mora da polaže kognitivni test''

Podsetimo, Donald Tramp je poručio da predsednik SAD, Džozef Bajden, "mora da polaže kognitivni test".

Pokvareni Džo Bajden mora da polaže kongitivni test. Možda bismo tako uspeli da saznamo zašto donosi tako užasne odluke - naveo je Tramp na svojoj društvenoj mreži TrutSoušal.

Dodao je da je on već uradio dva testa, "oba bez greške", prenosi portal Hil.

Svi predsednici ili oni koji žele da postanu predsednici treba obavezno da polože ovaj test - poručio je Tramp.

Bajdenovi kritičari zatražili su veću transparentnost od Bele kuće kada je reč o njegovom zdravlju, fizičkom i mentalnom, nakon nedavnog izveštaja specijalnog tužioca, Roberta Hura, u kojem se, između ostalog, navodi da je američki predsednik "dobronamerni stariji čovek sa lošim pamćenjem".

Podsetimo, u memorandumu koji je juče objavila pres služba Bele kuće, kaže se da je Bajden "zdrav, aktivan, robustan muškarac od 81 godinu, koji je i dalje sposoban da uspešno obavlja dužnosti predsednika, što se pored ostalog odnosi i na dužnosti šefa države i vrhovnog komandanta".

Bajdenov lekar, Kevin O'Konor, navodi u izveštaju "stabilna i dobro kontrolisana medicinska stanja američkog predsednika'', među kojima su "opstruktivna apneja u snu, sezonske alergije, spinalni artritis i senzorna periferna neuropatija stopala".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading