OBJAVLJEN IZVEŠTAJ KOJI JE ČEKAO SVET: Bajden obavio preglede, a ovo je mišljenje lekara o njegovom zdravstvenom stanju!

Autor:

Svet

29.02.2024

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema izveštaju lekara koji su sproveli godišnji sistematski pregled u vojnoj bolnici "Volter Rid" u Merilendu, Džo Bajden je pokazao izuzetnu fizičku formu i mentalnu oštrinu. Lekari su naglasili da je američki predsednik u potpunosti u mogučnosti da ispuni sve svoje odgovornosti, bez ikakvih izuzetaka i prilagođavanja.

OBJAVLJEN IZVEŠTAJ KOJI JE ČEKAO SVET: Bajden obavio preglede, a ovo je mišljenje lekara o njegovom zdravstvenom stanju!

Foto: Tanjug/AP

U memorandumu koji je objavila pres služba Bele kuće, kaže se da je Bajden "zdrav, aktivan, robustan muškarac od 81 godinu, koji je i dalje sposoban da uspešno obavlja dužnosti predsednika, što se pored ostalog odnosi i na dužnosti šefa države i vrhovnog komandanta".

Bajdenov lekar Kevin O'Konor navodi u izveštaju "stabilna i dobro kontrolisana medicinska stanja američkog predsednika, među kojima su "opstruktivna apneja u snu, sezonske alergije, spinalni artritis i senzorna periferna neuropatija stopala".

- Predsednik se oseća dobro i ovogodišnji pregled nije ukazao na nove probleme. I dalje je sposoban za dužnost i u potpunosti izvršava sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagođavanja - rekao je on, prenosi Indipendent.

Bajden je ranije rekao da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih.

On je po povratku u Belu kuću iz bolnice "Volter Rid", u šali je rekao da doktori misle da "izgleda previše mlado".

- Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno - rekao je Bajden.

Bajden (81) se podvrgava godišnjim fizičkim pregledima otkako je postao predsednik Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Tanjug.

Bajdenovi kritičari zatražili su veću transparentnost od Bele kuće kada je reč o njegovom zdravlju, fizičkom i mentalnom, nakon nedavnog izveštaja specijalnog tužioca Roberta Hura u kojem se, između ostalog, navodi da je američki predsednik "dobronamerni stariji čovek sa lošim pamćenjem".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading