CRNI DANI ZA TRAMPOVE FINANSIJE: Nije u mogućnosti da plati kauciju, a kamata svaki dan veća za 112.000 dolara - sud mu preti oduzimanjem imovine!

Autor:

Svet

28.02.2024

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokati bivšeg američkog predsednika Donalda Trama izjavili su u sredu da njihov klijent nije u mogućnosti da položi punu kauciju na ime osuđujuće presude za prevaru od 454,2 miliona dolara, te su predlažili garanciju od 100 miliona dolara pod pretnjom oduzimanja.

CRNI DANI ZA TRAMPOVE FINANSIJE: Nije u mogućnosti da plati kauciju, a kamata svaki dan veća za 112.000 dolara - sud mu preti oduzimanjem imovine!

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp suočava se sa izazovima vezanim za kauciju nakon nedavne osuđujuće presude za prevaru u iznosu od 454,2 miliona dolara, tvrde njegovi advokati.

Kamata svaki dan raste za 112.000 dolara

U sredu su advokati objavili da Tramp nije u mogućnosti da položi punu kauciju i predložili su alternativnu novčano obezbeđenje od 100 miliona dolara, uz pretnju oduzimanja imovine.

Odluka sudije Artura Engorona iz Suda države Njujork na Menhetnu, koja je zabranila Trampu obavljanje visokih funkcija u njujorškim kompanijama i traženje kredita od banaka registrovanih u toj državi, rezultirala je žalbom bivšeg predsednika SAD.

Sudija je presudio u korist tužiteljke Leticije Džejms, koja je optužila Trampa i njegovu porodičnu kompaniju za procenu vrednosti imovine radi dobijanja povoljnijih uslova kredita i osiguranja.

Sud je kaznio Trampa sa 354,9 miliona dolara, što je prošle nedelje naraslo na 454,2 miliona dolara na ime kamata. Kamata se svakog dana uvećava za dodatnih 112.000 dolara.

Tramp će uložiti žalbu na prošlomesečnu presudu za klevetu

Trampovi advokati tvrde da je presuđeni iznos neopravdano visok, tražeći smanjenje kaucije na 100 miliona dolara. Oni ističu da bi ovaj iznos, zajedno sa Trampovom imovinom pod stalnim nadzorom sudskog posmatrača kojeg je imenovala Trampova organizacija, bio dovoljan da se ispuni kazna.

Advokati takođe zahtevaju privremeno odlaganje izvršenja presude tokom žalbenog procesa, tvrdeći da bi Tramp pretrpeo nepopravljivu štetu ako bi bio primoran da proda nekretnine kako bi prikupio novčana sredstva.

Takođe, bivši predsednik planira da uloži žalbu na presudu od prošlog meseca za klevetu od 83,3 miliona dolara i traži olakšice u plaćanju kaucije.

U tom slučaju je zatražio od sudije da mu dozvoli žalbu bez jemstva ili da plati neizvršnu kauciju u iznosu od najviše 24,5 miliona dolara.

Očekuje se da će se borba oko novčane garancije intenzivirati u narednim danima, dok Tramp pokušava da pronađe pravni put ka smanjenju finansijskog tereta koji mu je nametnut sudskom odlukom, piše Jutarnji list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading