NAJSTARIJE DETE BIVŠEG PREDSEDNIKA SAD NA METI TAJNOVITOG UBICE: Novi udar na Trampa, "duboka država" pokušala da mu otruje sina

Autor:

Vesti

27.02.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na adresu Donalda džuniora u ponedeljak posle podne stigla koverta s pismom u kom mu se preti smrću i belim prahom, za koji se još utvrđuje da li je opasan po život

NAJSTARIJE DETE BIVŠEG PREDSEDNIKA SAD NA METI TAJNOVITOG UBICE: Novi udar na Trampa, "duboka država" pokušala da mu otruje sina

Foto: Tanjug/AP/Carolyn Kaster/Andrew Harnik

Najstariji sin nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa Donald Tramp džunior našao se na meti ubica. Njemu je u ponedeljak na kućnu adresu u Floridi stiglo pismo s neidentifikovanim belim prahom, a još se istražuje o kakvoj supstanci je reč i da li je smrtonosna. Pretpostavlja se da je ovo još jedan udar na njegovog oca, koji će najverovatnije dobiti nominaciju od svoje Republikanske stranke za predsedničke izbore, koji će biti održani u novembru ove godine. Ovo je još jedna potvrda da će "duboka država" učiniti sve da spreči Trampa da se ponovo useli u Belu kuću, o čemu je pisao Srpski telegraf još 30. decembra prošle godine.


ČEKAJU SE REZULTATI


Sada se na meti, umesto njega, našao njegov najstariji sin.


- Rezultati testa supstance nisu dali jasan zaključak o čemu se tačno radi, ali zvaničnici na licu mesta sumnjaju da je smrtonosna - izjavio je Endru Surabijan, portparol Trampa mlađeg.


Donald Tramp džunior je u ponedeljak posle podne bio u svom domu u mestu Jupiter s verenicom Kimberli Gilfojl kad je dobio koverat koji je bio adresiran na njegovo ime. Džunior je otišao u svoju radnu sobu i tamo ga otvorio, a u njemu je bilo pismo koje je sadržalo pretnje smrću i beli prah.


Odmah su obaveštene bezbednosne službe i kancelarija šerifa okruga Palm Bič i vrlo brzo su se na licu mesta našle ekipe hitne pomoći, vatrogasci i forenzičari u specijalnim zaštitnim odelima, što samo govori da situacija nije bila nimalo naivna.


DRUGI NAPAD


- Postalo je malo previše uobičajeno da se ovakve stvari dešavaju. Jasno je da se ovo ne bi tolerisalo kad bi se desilo nekom istaknutom demokrati i da bi se vest nedeljama vrtela po medijima, bila bi organizovana saslušanja u Kongresu. Za sve bi okrivili sve republikance i naterali ih da za to odgovaraju, ali pošto sam u pitanju ja, mediji će već sutra sve zaboraviti. Mržnja radikalnih levičara prema mojoj porodici nema granica - rekao je Donald Tramp mlađi za list Dejli kejler.


Ovo nije bio prvi atak na život Trampovog sina.


- Ovo je zapravo druga koverta s belim prahom koja mi je poslata poštom. Poslednji put kad nam se to desilo bilo je to za vreme predsednikovanja mog oca i moja tadašnja žena je to otvorila s mojom decom pored sebe. Tužno je što živimo u društvu u kom politika i mržnja levice prema mom ocu tera ljude na ovakve ludosti, ali tu smo, nažalost - konstatovao je Donald Tramp džunior.


Podsećamo, Tramp džunior je, takođe, u februaru 2018, na adresu svog stana na Menhetnu, dobio pismo s belim prahom. Tada su njegova tadašnja supruga Vanesa i još dve osobe iz obezbeđenja završile u bolnici na ispitivanjima jer su imale kontakt sa sumnjivom supstancom.


Tramp mlađi inače ima veoma važnu ulogu u očevoj predizbornoj kampanji. Često je on taj koji organizuje predizborne skupove i daje intervjue za medije i njegov izlazak iz kampanje svakako bi predstavljao žestok udarac starijem Trampu.


Međutim, to nije jedino ubistvo kojim su Trampovi protivnici želeli da ga sapletu u kampanji. Nedavno je meta atentata bio i poznati novinar Taker Karlson, koji podržava Trampovu politiku. Karlson je bio ugledni voditelj na televiziji Foks njuz, ali je zbog stavova bliskih Trampovim dobio otkaz u svojoj kući i otad je započeo karijeru slobodnog novinara, a dok je boravio u Moskvi da bi intervjuisao Vladimira Putina, trebalo je da bude likvidiran. Naime, juče je u Moskvi uhapšen plaćeni ubica Vasil Petrov Aleksejevič, koji je priznao da je imao zadatak da ubije Karlsona.


- U novembru 2023. regrutovala me je ukrajinska obaveštajna služba. Trebalo je da postavim eksplozivnu napravu ispod automobila i za to mi je obećana nagrada od 4.000 dolara. Eksploziv je trebalo da postavim u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Taker Karlson - rekao je Aleksejevič na snimku koji je objavljen na nalogu Simona Abea na platformi X.


Očigledno je panika "duboke države" sve veća jer sve ovogodišnje predizborne ankete pokazuju da je Tramp u prednosti u odnosu na svog rivala Džoa Bajdena. Prema poslednjim ispitivanjima javnog mnjenja, koja su juče objavljena, za Trampa bi glasalo 45 odsto birača, dok bi Bajdenu svoj glas dalo 42,5 odsto birača.

BROJKA


2,5 odsto više podrške u SAD ima Tramp u odnosu na Bajdena


Na meti ubica u Moskvi bio i Taker Karlson, novinar koji podržava Trampovu politiku



Srušiće im avion u Atlantik


U pismu koje je dobio Donald Tramp mlađi ne preti se samo njemu već i njegovoj deci, navodnoj ljubavnici, ocu, bratu Eriku i njegovoj ženi, zatim sestri Ivanki i bratu Baronu. Najjeziviji deo pisma je sam završetak, u kom se najpre vređa pokojna majka bivšeg predsednika Meri Tramp (preminula 2000), a potom kaže:
- Vreme je da Meri čuje da su se Donald i njegova porodica zapalili i pretvorili u dim kada je Trampov avion zaronio u Atlanski okean.


Pisma dobijao i Erik


Prvo preteće pismo koje je takođe sadržalo neidentifikovani beli prah dobio je mlađi sin Donalda Trampa Erik i to 2016. Dva pisma su takođe poštom dopremljena u Trampovu kulu u Njujorku, kada je meta bio glava porodice Donald Tramp.


ZAŠTO JE TRAMP SMETNJA


1. Tramp je zapretio ukidanjem NATO kad je rekao da neće da finansira zajedničku odbranu ukoliko sve članice Alijanse u to ne ulože dva odsto BDP
2. Trampova ekonomska politika je izolacionistička, što bi Ameriku odvojilo od EU, a posebno to što se zalaže za tarife na svu uvoznu robu
3. Republikanci i Tramp se protive milionskim talasima ilegalnih migranata, koji su preplavili Ameriku i na crno rade najbednije plaćene poslove
4. Tramp je često isticao da poštuje Vladimira Putina i da bi se s njim lako dogovorio o prekidu rata u Ukrajini, što ne odgovara industriji naoružanja
5. Za vreme svog mandata Tramp je pokušao da održi mir na Bliskom istoku tako što je naveo Izrael i arapske zemlje da normalizuju odnose
6. Trampov nekadašnji predstavnik Ričard Grenel najavio je da će u drugom mandatu prioritet, kad je problem Kosova u pitanju, biti mir i ekonomski rast

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading