''AKO BI ATOMSKA BOMBA PALA NA NJUJORK, NESTALA BI I JUŽNA KAROLINA'' Amerika na nogama: Zbog Trampovih reči cela nacija u panici i strahu!

Autor:

Svet

22.02.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Donald Tramp izneo je svoju zabrinutost zbog opasnosti od nuklearnog rata u intervjuu za Foks njuz.

''AKO BI ATOMSKA BOMBA PALA NA NJUJORK, NESTALA BI I JUŽNA KAROLINA'' Amerika na nogama: Zbog Trampovih reči cela nacija u panici i strahu!

Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Carlson, Pixabay.com

Posebno je istakao da bi "samo jedna bomba mogla da uništi Njujork i Južnu Karolinu", saveznu državu u kojoj će se uskoro održati republikanski unutarstranački izbori za predsedničku nominaciju, na kojima će se suočiti sa Niki Hejli.

Ova izjava izazvala je živu reakciju na društvenim mrežama, a mnogi se pitaju da li Tramp možda greši u svojoj proceni. Njuzvik izveštava o raspravi koja se razvila nakon ovih reči bivšeg predsednika.

Tramp je u intervjuu istakao svoju duboku zabrinutost za bezbednost svojih pristalica.

- Zabrinut sam i za njihovu bezbednost. Ovi ljudi, svi u ovoj prostoriji, sada su u velikoj opasnosti. Mi posedujemo nuklearno oružje koje je toliko razorno da, ako bi pogodilo Njujork, isto bi se odrazilo i na Južnu Karolinu - poručio je Tramp, prenosi Kurir.

Bivši američki predsednik je takođe nazvao Rusiju "ratnom mašinom" koja je pobedila Napoleona i Adolfa Hitlera, kao i većom zemljom u poređenju sa evropskim saveznicima Vašingtona u NATO-u.

Oni su pobedili Hitlera. Pobedili su Napoleona. Ovo je ratna mašina - rekao je on, komentarišući konfrontaciju između evropskih saveznika SAD u NATO i Rusiji.

Tramp je dodao da je i Ruska Federacija veća od evropskih zemalja i ukazao na potrebu da saveznici Vašingtona povećaju potrošnju na odbranu, jer je sada razlika sa Sjedinjenim Državama 150 milijardi dolara.

Ova izjava dolazi u vreme političkih previranja u Sjedinjenim Američkim Državama, a njena ozbiljnost postavlja pitanje o bezbednosti zemlje i potrebi za dodatnim merama predostrožnosti. Ostaje da se vidi kako će javnost i politički akteri reagovati na Trampove reči te da li će to uticati na raspoloženje birača pred nadolazeće izbore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading