UĐETE LI U RAFU, GUBITE RAT! Lider Hezbolaha OŠTRO zapretio Tel Avivu: Narod Gaze se NEĆE PREDATI!

Autor:

Svet

13.03.2024

23:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasralah je naglasio da, uprkos svim masakrima, narod Gaze neće odustati i da će pružiti otpor.

UĐETE LI U RAFU, GUBITE RAT! Lider Hezbolaha OŠTRO zapretio Tel Avivu: Narod Gaze se NEĆE PREDATI!

Foto: Tanjug/AP

Lider Hezbolaha, Hasan Nasralah, izneo je snažno upozorenje Izraelu, izjavljujući da će Izrael izgubiti rat ukoliko uđe u najjužniji grad u Pojasu Gaze, Rafu.

Ovo upozorenje dolazi u vreme kada se brojni Palestinci sklanjaju u Rafi, bežeći od kopnene operacije izraelske vojske.

Nasralah je naglasio da, uprkos svim masakrima, narod Gaze neće odustati i da će pružiti otpor. Takođe je postavio pitanje s kim će Izrael pregovarati ukoliko Hamas bude poražen, prenosi Informer.

Politička kriza unutar Izraela

Nasralah je aludirao na unutrašnju debatu u Izraelu u vezi sa ultra-ortodoksnim vojnicima unutar izraelske vojske, dodajući da će "politička kriza sa Haredima" dovesti do kolapsa države. Ovo ukazuje na duboke političke i verske podele unutar izraelskog društva, što dodatno komplikuje već napetu situaciju na Bliskom istoku.

Netanijahu najavljuje ulazak vojske u Rafu

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu prethodno je najavio ulazak izraelske vojske u Rafu kako bi eliminisala preostale bataljone Hamasa. On je istakao da će izraelske snage završiti posao u Rafi, uz istovremeno osiguravanje minimalne štete za civile. Ova najava ukazuje na odlučnost Izraela da sprovede akcije protiv Hamasa, dok istovremeno pokušava da minimizira civilne žrtve.


Sve ovo ukazuje na duboku polarizaciju i kompleksnost sukoba između Izraela i Palestine, sa unutrašnjim političkim i verskim pitanjima koja dodatno komplikuju situaciju. Dok lideri izraelske vojske najavljuju akcije u Rafi, Hasan Nasralah upozorava na potencijalne posledice za Izrael ukoliko se ta akcija sprovede. Očigledno je da su tenzije na Bliskom istoku dostigle visok nivo i da se situacija može dodatno zakomplikovati ukoliko se ne pronađe održivo rešenje za sukob.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading