NI "P" OD PREKIDA VATRE: Izraelci bombardovali Rafu, potresni snimci s lica mesta! Spasioci iznose tela mrtvih Palestinaca iz ruševina (VIDEO)

Autor:

Svet

04.03.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasioci nisu znali odakle da počnu sa dramatičnom akcijom potrage za preživelima

NI "P" OD PREKIDA VATRE: Izraelci bombardovali Rafu, potresni snimci s lica mesta! Spasioci iznose tela mrtvih Palestinaca iz ruševina (VIDEO)

Foto: Profimedia

Izraelci su i noćas u Rafi, u kojoj se trenutno nalazi više od milion izbeglica iz Gaze, pokazali da nemaju nikakvu nameru da prekinu s napadima na Palestince.

Iako su se tokom vikenda sastajali predstavnici Egipta, Katara, SAD i Hamasa kako bi videli kako što pre da zaustave pokolj, Izraelci su još jednom svetu pokazali svoje prave namere.

U seriji odvojenih, a opet, sinhronizovanih napada po Rafi, izraelska vojska ubila je iz vazduha 13 osoba, od toga šestoro dece. 

 

 

U prvom napadu koji se desio u večernjim satima ubijeno je sedam Palestinaca. Napad Izraelaca bio je usmeren na porodičnu kuću u naselju Kirbet al-Adas.

Spasioci na tom području ručno pretražuju ruševine kako bi pronašli preživele i izvukli tela ubijenih. Prizori su užasni.

U drugom napadu, koji je bio usmeren na kuću porodice Madi, ubijeno je najmanje šest osoba. Nekoliko osoba je ranjeno u ovom napadu i prebačeno u obližnju bolnicu al-Najjar.

Na mreži X kruži nekoliko snimaka koji pokazuju potresne scene s ovih mesta dok se traže preživeli i izvlače tela umrlih.

 

 

Podsetimo, u ovom području na jugu Gaze smešteno je više od milion izbeglih Palestinaca. Prethodno su im Izraelci savetovali odlazak u ova područja kazavši kako će biti sigurna za civile.

Od početka izraelskog napada na Pojas Gaze ubijeno je više od 30.000 Palestinaca, većinom žena i dece, podaci su Ministarstva zdravlja Gaze koje kontroliše Hamas.

 

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading