IZRAEL NAPAO LIBAN: Ubijena tri borca Hezbolaha, ovo može da sada znači samo jedno

Autor:

Svet

02.03.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik Generalštaba Izraela Herci Halevi ove nedelje je upozorio da će Hezbolah "platiti veoma visoku cenu" za kontinuirane napade na Izrael

IZRAEL NAPAO LIBAN: Ubijena tri borca Hezbolaha, ovo može da sada znači samo jedno

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska je saopštila da je jutros izvela napad na vozilo u južnom Libanu, i tvrdi da je ciljala operativce divizije Imam Hosein, iranske milicije koja deluje uz Hezbolah.

Prema navodima izralske vojske ovi operativci su bili nedavno uključeni u raketni napad na severni Izrael, prenosi Tajms of Izrael.

U izveštajima arapskih medija, koji se pozivaju na libanske izvore, navodi se da su tri osobe poginule u napadu.

Jedan od muškaraca je bio tehničar za oružje, rekao je za Rojters bezbednosni izvor u Libanu.

Tajms of Izrael je preneo, pozivajući se na libanske medije, da je u vazdušnom napadu u blizini grada Nakora pogođen automobil, i da su tom prilikom ubijena tri muškarca, među kojima je navodno bio i visokorangirani član militantne grupe Hezbolah.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Na granici Izraela i Libana vlada opšta napetost

Načelnik Generalštaba Izraela Herci Halevi ove nedelje je upozorio da će Hezbolah "platiti veoma visoku cenu" za kontinuirane napade na Izrael, navodi izraelski list.

Pregovori o prekidu vatre u Pojasu Gaze trebalo bi da budu nastavljeni u nedelju u Kairu, rekli su danas egipatski bezbednosti izvori, prenosi Rojters.

Ti izvori su dodali da su se strane dogovorile o trajanju primirja u Gazi, puštanju talaca i zatvorenika, ali da nedostaje saglasnost o povlačenju izraelskih snaga iz severnog dela Pojasa Gaze i povratku Palestinaca.

Izraelski portal Vala javio je juče, pozivajući se na visokog izraelskog zvaničnika, da je Izrael rekao posrednicima Egiptu i Kataru da neće nastaviti pregovore o prekidu vatre sve dok mu Hamas ne pošalje spisak izraelskih talaca koji su ostali živi u Gazi.

Mediji su ranije javili da su u pregovorima prekidu vatre u Gazi održanim prošle nedelje u Egiptu učestvovali predstavnici te zemlje, Izraela, Katara i SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading