SPREMILI SMO IZNENAĐENJE U CRVENOM MORU: Jeziva poruka Huta

Autor:

Svet

01.03.2024

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Huti su više puta od sredine novembra lansirali bespilotne letelice i projektile protiv međunarodnog komercijalnog brodarstva

SPREMILI SMO IZNENAĐENJE U CRVENOM MORU: Jeziva poruka Huta

Foto: Tanjug/AP

Jemenski Huti uvešće vojna "iznenađenja" u svojim operacijama na Crvenom moru, rekao je vođa grupe Abdul Malik al-Huti u televizijskom govoru u četvrtak.

Naše vojne operacije će se nastaviti i napredovati i imamo iznenađenja koja naši neprijatelji uopšte neće očekivati", rekao je al-Huti, prenosi Klix.ba.

Huti su više puta od sredine novembra lansirali bespilotne letelice i projektile protiv međunarodnog komercijalnog brodarstva, navodeći da deluju solidarno s Palestincima protiv izraelskih vojnih akcija u Gazi.

Zbog napada Huta u Crvenom moru poremećeno je globalno brodarstvo a kompanije su se preusmile na duža i skuplja putovanja oko Južne Afrike. Tako se podstakao strah da bi se rat Izraela i Hamasa mogao proširiti i tako bi se proširio Bliski istok.

Sjedinjene Države i Velika Britanija počele su prošlog meseca gađati mete Huta u Jemenu u znak odmazde za napade na brodove na Crvenom moru.

Iran je vrlo direktno umešan u napade jemenskih Huta na teretne brodove u Crvenom moru, nakon izraelskog napada na palestinski Hamas, rekao je komandant američke mornarice za Bliski istok, viceadmiral Bred Kuper.

On je potvrdio da su se napadi povezani sa ranijim iranskim pretnjama, koje su se ticale samo Persijskog zaliva i Ormuskog moreuza, sada proširili na veći deo Bliskog istoka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading