STRAŠAN UDARAC! Makabi zbog igranja u Pioniru doživeo OGROMNE gubitke!

Autor:

Sport

08.03.2024

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budžet značajno skresan "Ponosu Izraela".

STRAŠAN UDARAC! Makabi zbog igranja u Pioniru doživeo OGROMNE gubitke!

Foto: Starsport

Ratna situacija u Izraelu dovela je do značajnih promena za košarkaški klub Makabi iz Tel Aviva. "Ponos Izraela" je bio prinuđen da svoje domaće utakmice Evrolige igra u Beogradu, što je rezultiralo velikim finansijskim gubicima.

Prema izveštaju portala "Israel Hayom", domaćinstvo u hali "Aleksandar Nikolić" koštalo je klub čak 3,8 miliona evra, dok se očekuje da će cela sezona izazvati gubitak od oko 5,1 milion evropskih novčanica.

Ovo je posebno teško palo klubu s obzirom da Makabi svake sezone proda oko 10 hiljada godišnjih ulaznica, a ove godine to nije bio slučaj zbog igranja pred praznim tribinama u nekadašnjem Pioniru, kao i nemogućnosti igranja kod kuće usled ratnog stanja.

Foto: Starsport

Vejd Boldvin

Finansijski udarac je bio značajan s obzirom da novac od ulaznica čini skoro polovinu budžeta kluba. Njihov godišnji budžet iznosi 23 miliona evra, pa su navedeni gubici ozbiljni, a selidba i život u Beogradu dodatno su koštali Makabi, sa dodatnih 1,3 miliona evra.

Ova neobična situacija stavila je klub pred izazov ne samo sportskih rezultata već i finansijske stabilnosti, te će Makabi iz Tel Aviva morati da pronađe načine da nadoknadi ovaj značajan finansijski deficit.

"Ponos Izraela" je trenutno na osmom mestu sa 15 pobeda i 13 poraza, sa odličnim izgledima da se plasira u plej-of Evrolige. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading