EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Ovako izgleda trening kluba kojem još niko nije javio da "više ne postoji"! Istorija duga 104 godine je prohujala sa vihorom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.03.2024

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužno, da tužnije ne može biti.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE: Ovako izgleda trening kluba kojem još niko nije javio da "više ne postoji"! Istorija duga 104 godine je prohujala sa vihorom!

Foto: Dejan Ristić

Fudbalski klub Budućnost iz Arilja koji gotovo deset i po decenija egzistira na fudbalskoj mapi Srbije, pre tri godine, u sezoni 2020/21 osvojio je treće mesto u okviru Srpske lige Zapad i svi u mestu koje se nalazi u Zlatiborskom okrugu nadali su se da će svoje sportsko mezimče vrlo brzo videti i u prvoligaškoj konkurenciji.

 

Međutim, samo dve godine kasnije klub se našao pred nerešivim finansijskim problemima koje su dovele do toga da prethodnu takmičarsku godinu okončaju kao ubedljivo poslednjeplasirana ekipa trećeg stepena takmičenja, a potpuni kolaps je usledio tokom aktuelne zimske pauze.

Prvi deo sezone u okviru Zone Zapadno-moravske ariljska Budućnost je okončala na poslednjoj 11. poziciji sa NULA osvojenih bodova i gol količnikom 9:59, ali mnogo više od samih rezultata, ljubitelje fudbala u grau brine aktuelna situacija.

Naime, samo desetak dana pre starta prolećnih prvenstvenih borbi, klub gotovo da nije odradio niti jedan trening tokom zimskih priprema. a i onim treninzi koji su "uspešno organizovani" prisustvovalo je četiri, do pet igrača, tako da se o bilo kakvom radu apsolutno ne može govoriti.

 

Iz svega navedenog, već sada se slobodno može reći da Budućnost neće imati ni minimalnih uslova da nastavi takmičenje i samo čudo bi moralo da se dogodi i da klub opstane na fudbalskoj mapi Srbije, mada se mora istaći hrabrost trenera Bojana Zučkovića koji je postavljen za šefa stručnog štaba i ostaje da se vidi hoće li uspeti da sklopi barem potreban broj fudbalera kako bi ekipa na neki način uspela da okonča aktuelno takmičenja.

Kada je reč o samom takmičenju, prolećne borbe u okviru Zone Zapadno-moravske, startuju 16, odnosno 17. marta utakmicama 14. kola kada su na programu sledeći mečevi:

Sloga (Bajina Bašta) - Polimlje (Prijepolje); 16. mart

Savinac 1933 (Visibaba) - Zlatar (Nova Varoš); 17. mart

Sloboda (Čačak) - Ovčar (Markovica); 17. mart

Budućnost (Arilje) - Polet (Trbušani); 17. mart

Jedinstvo (Konjevići) - Jedinstvo Putevi (Užice); 17. mart

Sevojno (Sevojno) - slobodno

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading