IMPRESIVNA SERIJA JE PREKINUTA: Slogaši su i sa dva igrača manje u polju mogli do pozitivnog rezultata na teškom gostovanju!

Autor:

Sport

06.05.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaćin je 11 na 9 uspeo da preokrene rezultat u drugom poluvremenu.

IMPRESIVNA SERIJA JE PREKINUTA: Slogaši su i sa dva igrača manje u polju mogli do pozitivnog rezultata na teškom gostovanju!

Foto: FK Sloga Leskovac

U okviru 28. kola Zone Jug ekipa Svetlosti iz Badnjevca ugostila je sastav Sloge iz Leskovca. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 12. pozicije i 35 osvojenih bodova, dok su gosti bili na trećem mestu na tabeli sa bodovim saldom na koti 56.

Republika

Ušli su gosti u ovaj meč sa maksimalnih 30 bodova iz deset prolećnih mečeva u ligi, dok je domaćin u potencijalnoj borbi za opstanak osvojio upola manje (15). Pred oko 50-tak gledalaca Slogaši su krenuli sa svojom igrom od prvog minuta, nakon par uvodnih promašaja, tim iz Leskovca stigao je do prednosti.

Igrao se 27. minut kada je u petercu domaćina najbolje reagovao Aleksandar Cekić, volej udarac završava u mreži golmana Stamenkovića, 1:0 za Slogu.

Na isteku 41. minuta napad gostiju, u kaznenom prostoru domaćina pada Vukašin Kostić, sudija Bošković je to okarakterisao kao simuliranje, žuti karton fudbaleru Sloge, a zatim još jedan zbog prigovora, sastav iz Leskovca ostaje sa deset igrača u polju.

Pred sam odlazak na odmor, nakon košakanja novi crveni karton za goste, mladi Andrija Stevanović je krenuo ranije u svlačionicu, dok je u redovima domaćina zbog ove situacija "požuteo" Dalibor Marjanović.

Republika

Foto: FK Svetlost Badnjevac

Teren u Badnjevcu

Od samog starta nastavka domaći su koristili brojčanu nadmoć, dok su gosti prikazali veliku borbu po celom terenu. Na isteku 48. minuta nakon greške rivala, Miloš Stanković pogađa za izjednačenje, 1:1.

Pokušavali su gosti prodorima po strani da stignu do situacije za novo vođstvo, međutim nisu uspevali. Na drugoj strani u 66. minutu penal za domaćina, isti u pogodak pretvara Stanković, njegov drugi gol na meču, 2:1, Svetlost po prvi put vodi na utakmici.

Nakon toga gosti i pored devet igrača u polju kreću na sve ili ništa, par odličnih šansi propustili su fudbaleri Sloge da dođu do izjednačenja, i da meč uvdu u neizvesnu završnicu, međutim nije bilo dovoljno koncetrancije u završnici napada. 

U samoj nadoknadi vremena, Stefan Kostić prolazi celu odbranu Svetlosti, izlazi sam ispred golmana Stamnekovića, međutim njegov udarac završava u čuvara mreže domaćina, bez promene rezultata.

Svetlost (Badnjevac) - Sloga (Leskovac) 2:1 (0:1)

Svetlost: Stamenković, Ilić, Jovanović, Milošević, Stojadinović, Stojanović, Marjanović, Nastić (od 46' Mitrović), Mio. Stanković, Mil. Stanković (od 88' Ilić), Kostić

Sloga: Mitrović, Stevanović, Đokić (od 66' Stamenković), Ilić, Stojković, N. Kostić, Cekić, Mitić, Jović, S. Kostić, V. Kostić

U sledećem kolu u Leskovac stiže ekipa Gracko, dok tim iz Badnjevca gostuje OFK Topličaninu iz Prokuplja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading