BULKE NE CVETAJU NA PROLEĆE: Jesenji šampion ne zna za trijumf u nastavku šampionata!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.04.2023

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija loših rezultata je nastavljena.

BULKE NE CVETAJU NA PROLEĆE: Jesenji šampion ne zna za trijumf u nastavku šampionata!

Foto: FK Zvezdara

Jesenji deo šampionata u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana "bulke sa Bulbuldera" okončale su na liderskoj poziciji i očekival ose da će fudbaleri Zvezdare do kraja ovosezonskog takmičenja predstavljati jednog od glavnih pretendenata na plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

 

U uvodnih pet prolećnih susreta, ekipa sa stadiona u Ulici Ljubice Luković zabeležila je jedan remi (BSK Borča 1:1) i čak četiri poraza (Zemun 0:1, Jedinstvo Surčin 0:3-sl. rezultat, Studentski grad Novi Beograd 0:1 i OFK Beograd 0:2) i već tada je bilo jasno da će plasman u viši rang takmičenja, ostati samo nedosanjani san.

Očekivali su svi na Bulbulderu da će prolećni post biti prekinut u duelu protiv ekipa BASK TEK-a, ali do toga ipak nije došlo.

Prvi period igre protekao je uglavnom u ravnopravnoj igri, s tim što se mora naglasiti da je domaćin imao blagu terensku inicijtivu, a u takvom odnosu snaga domaćin stiže i do kolosalne prilike na isteku posa sata igre. Vuković se našao u poziciji oči u oči sa golmanom ekipe sa Careve Ćuprije, ali je čuvar mreže gostiju Knežević uspešno rešio ovu, po njega, gotovo bezizlaznu situaciju.

Deset minuta kasnije Zvezdara stiže do prednosti. Razmenili su dodavanja Đorđević i Rak, nakon kojih je levi bek "bulki" ušao u šesnaesterac gde je nepropisno zaustavljen od strane Bjelanovića i sudija Uroš Bakić je pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Đorđević.

I u nastavku igre domaća ekipa je imala terensku nadmoćnost. Činilo se da će 65. minut susreta biti i ključan kada je ishod susreta u pitanju. Naime, Andić se po drugi put našao u beležnici glavnog sudije i fudbaleri BASK TEK-a su do kraja imali igrača manje u polju.

Brojčani deficit ipak nije uzdrmao goste koji su u nadoknadi vremena iskoristili nesmotrenost odbrane Zvezdare i stigli do poravnanja rezultata i vrednog boda. Strelac za prvotimce sa Careve Ćuprije bio je Andrić.

Foto: FK BASK TEK

Složno do boda na Bulbulderu

 

- Srpska liga Beograd, 21. kolo:

Zvezdara (Beograd) - BASK TEK (Beograd) 1:1 (1:0)

Stadion: FK Zvezdara

Gledalaca: 200

Sudija: Uroš Bakić

Žuti kartoni: S. Milanović, Janković, Đorđević (Zvezdara), Jovanović, Andić, Gavrilović, Stojanović (BASK TEK)

Crveni karton: Andić (BASK TEK)

Strelci: Đorđević u 41. minutu iz jedanaesterca za Zvezdaru; Andrić u 90. minutu za BASK TEK

Zvezdara (Beograd): Manojlović, Zvizdić, Rak, N. Milanović (Sarić), Milićević, S. Milanović, Gusnić, Vuković (Dragojlović), Janković, Đorđević, Todorović.

BASK TEK (Beograd): Knežević, Bjelanović (Avramović), Karišik, Jovanović (Novitović), Andić, Gavrilović, Pavlović, Đokić (Rašković), Radlovački (Andrić), Šalipur (Stojanović), Lukić.

U narednom 22. kolu ekipa Zvezdare "odlazi na noge" ekipi Sinđelića, dok će BASK TEK ugostiti zemunski Teleoptik.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading