ŠOK U VOJVOĐANSKOJ ULICI: Studenti postali profesori - Novobeograđani očitali lekciju lideru sa Zvezdare!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.03.2023

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći prvenstveni susret ovog proleća i isto toliko ostvarenih trijumfa.

ŠOK U VOJVOĐANSKOJ ULICI: Studenti postali profesori - Novobeograđani očitali lekciju lideru sa Zvezdare!

Foto: FK Studentski grad

Prethodne jeseni u 15 odigranih prvenstvenih susreta, fudbaleri Studentskog grada zabeležili su svega četiri trijumfa, a "ploča je potpuno okrenuta" na startu drugog dela šampionata.

 

Nakon Sinđelića (1:0), lazarevačkog Borca (4:0) i lider beogradske grupe srpskoligaškog karavana, ekipa Zvezdare iz duela sa novobeogradskim "studentima" izlazi pognute glave. 

Trenutak odluke dogodio se u 48. minutu susreta. Paunović je izveo slobodan udarac sa preko dvadeset metara, golman "bulki" je kratko odbio loptu, a na nju je natrčao Kožović i smestio je iza leđa Nikolića. 

I pre postignutog pogotka domaćin je mogao da stigne do prednosti. Beležimo dve lepe prilike u 32. i 33. minutu, ali zahvaljujući golmanu Nikoliću i nepreciznosti Pavlovića, do promene rezultata nije došlo. 

Sam finiš prvog dela igre protekao je u dominaciji "bulki" koje su najizgledniju priliku za postizanje pogotka imale u 40. minutu. Nakon solo prodora Vuković se našao u stoprocentnoj šansi, uputio je loptu i ka praznoj mreži domaćina, ali je u poslednjem trenutku sa gol linije loptu u korner izbacio Popadić.

Do kraja susreta fudbaleri Zvezdare su pokušavali da stignu do poravnanja rezultata,a li je Studentski grad znalački čuvao i sačuvao prednost kojome je ostao na stoprocentnom učinju u aktuelnoj polusezoni.

Foto: FK Studentski grad

Pao je i lider

 

Studentski grad - Zvezdara 1:0 (0:0)

Stadion: FK Bežanija

Gledalaca: 100

Sudija: Nikola Katić

Strelac: Kožović u 48. minutu za Studentski grad

Žuti kartoni: Ramović, Mrđenović, Stefanović (Studentski grad); Todorović (Zvezdara)

Studentski grad: Bojović, Mladenović, Stefanović, Krstović, Kožović, Popadić, Šljukić (Mrđenović), Paunović, Pavlović (Kuzmanović), Miketić (Gavrilović), Ramović (Dacić).

Zvezdara: Nikolić, Gusnić, Zvizdić, Sarić, Milićević, Janković, Vulićević, Vuković (Hrnjaz), Karić (Čobeljić), Đorđević, Todorović (Grbović).

Nakon ovog susreta "studenti" su se probili do desete pozicije na tabeli i sve su dalje od opasne zone, dok fudbaleri Zvezdare i dalje ostaju lideri na tabeli, ali u slučaju da ekipa Zemuna u subotu 18. marta savlada novobeogradsko Ušće, prepustiće prvu poziciju timu iz Gornje varoši.

U narednoj 19. rundi Srpske lige Beograd, Studentski grad gostuje u "Zemunelu" ekipi Teleoptika, dok će Zvezdara na svom terenu dočekati BSK Borču.

- Srpska liga Beograd, 18. kolo:

Studentski grad - Zvezdara 1:0

Torlak - Brodarac 0:1

Budućnost Dobanovci - BASK TEK; 18. mart

OFK Beograd - Sinđelić; 18. mart

BSK Borča - Borac Lazarevac; 18. mart

Zemun - Ušće Novi Beograd; 18. mart

Jedinstvo Surčin - Teleoptik; 19. mart

Radnički Obrenovac - Prva Iskra; 19. mart

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading