ČEKANJU JE DOŠAO KRAJ: Sprema se spektakl u nedelju, nakon 574 dana, više ništa neće biti isto!

Autor:

Sport

26.04.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je!

ČEKANJU JE DOŠAO KRAJ: Sprema se spektakl u nedelju, nakon 574 dana, više ništa neće biti isto!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Jedinstvo 2014 iz Ečke dugogodišnji je učesnik A lige FS grada Zrenjanina, gde se ekipa i trenutno nalazi.

Republika

Nakon 19 odigranih ligaških mečeva sastav Jedinstva sa učinkom od devet trijumfa i deset poraza, bez remija, nalazi se na šestoj poziciji na tabeli, sa bodovnim saldom na koti 27. Svima je sada već dobro poznato da je tim iz Ečke domaće mečeve igrao u Lazarevu, na stadionu aktuelnog lidera lige, Zadrugara, međutim, sada je tome došao kraj.

Nakon 574 dana od kada se polsednji put fudbalska lopta zakotrljala na stadionu kraj Begeja, "fudbal se vraća kući". Iz Jedinstva je stigla poruka koja je obradovala sve simpatizere, ali i sve članove kluba:

- Ušli smo prošle godine u priču obećanjem dato igračima i nama samima da nećemo stati i klonuti duhom dok neosposobimo teren za igru. I zamislite taj dan je došao i USPELI SMO. Na početku slabo ko je verovao u naš poduhvat, ali sa vremenom kako je vreme odmicalo sve više ljudi nam se priključilo i sa svojim radom, zalaganjem, i donacijama pomoglo da san postane stvarnost. HVALA VAM SVIMA. I zato u nedelju svi na stadion da podržite najmlađu ekipu u ligi koja se odricala 574 dana i bila u gostima.

Republika

Foto: FK Jedinstvo 2014 Ečka

Prostorije Jedinstva 2014

Jako je teško napisati šta se sve uradilo u proteklih godinu i po dana, ali se može reći da su uslovi sada i više nego dobri. Radilo se na terenu, travnatoj podlozi, sistemu za navodnjavanje, ali su se uporedo odvijali radovi na prostorijama kluba, koje su dovedene na zavidni nivo.

U okviru 20. kola sastav Jedinstva u nedelju, 28. aprila dočekuje sastav Tamiša iz Farkaždina, koji se nalazi odmah iznad njih na tabeli, sa pet bodova prednosti. Biće ovo derbi susret ovog takmičarskog vikenda, ali isto tako će i domaći navijači sigurno u velikom broju prisustvovati "novom otvaranju" terena u Ečki.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading