TEORIJA I DALJE POSTOJI: Tadić i Džeko promašili titulu - veliki rival stigao nadomak odbrane šampionskog zvanja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.05.2024

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona je (ne)uspešna...

TEORIJA I DALJE POSTOJI: Tadić i Džeko promašili titulu - veliki rival stigao nadomak odbrane šampionskog zvanja!

Foto: Tanjug/AP

Već sada mogu da počnu sa pripremama za narednu sezonu, s obzirom da ove, od titule nema ništa.

Fudbaleri Fenerbahčea su odigrali nerešeno, 0:0, u 35. kolu prvenstva Turske protiv ekipe Konje. Ovo je već drugi remi ekipe u poslednja tri kola, tako da im je sada samo teorija ostala kada je u pitanju borba za titulu.

I ovoga puta u epicentru zbivanja bili su Dušan Tadić i Edin Džeko. Stvarali su prilike, ali i promašivali, a kada se tome dodaju i neiskorišćene prilike Mišlja Batšuaija, jasno je da više od preskromnih i nezadovoljavajućih 0:0, nisu mogli.

Sa samo tri kola preostala do kraja prvenstva, Fenerbahče se nalazi na drugom mestu tabele sa 90 bodova, čime zaostaje šest bodova u odnosu na lidera Galatasaraj. Izgledi za osvajanje titule postaju sve manji, ali ekipa ne odustaje. U pretposlednjem kolu ih očekuje direktni duel protiv večitog rivala, prilika da pokažu svoje kvalitete i zadrže nadu u osvajanje titule.

Foto: Tanjug/AP

Najiskusniji su zakazali - Edin džeko

 

Iako su Dušan Tadić i Edin Džeko bili u centru pažnje tokom meča, njihovi promašaji su ih doveli pod udar kritika navijača i stručnjaka. Očekivalo se više od ovog iskusnog dvojca, posebno u ključnim trenucima utakmice.

Situacija jeste teška, ali Fenerbahče zadržava nadu u osvajanje titule. U fudbalu se dešavaju neočekivane stvari, a Fenerbahče se nada da će uspeti da iskoristi preostale prilike i da se domogne vrha tabele. Kao što je već rečeno, neophodno im je da trijumfuju u velikom istanbulskom derbiju, ali i da dočekaju kiks ljutog rivala u preostala dva meča.

Uzbuđenja će svakako biti, mada su izgledi da se srpski reprezentativac uoči starta Evropskog prvenstva okiti novim klupskim trofejom, sve su manja.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading