VELIKI JUBILEJ U BAČKOM GRADIŠTU: Mogu li igrači slavljeničku atmosferu da "kreiraju" i u subotu na gostovanju u Bajši!?

Autor:

Sport

26.04.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čestitke od redakcije Nižih liga na Republici!

VELIKI JUBILEJ U BAČKOM GRADIŠTU: Mogu li igrači slavljeničku atmosferu da "kreiraju" i u subotu na gostovanju u Bajši!?

Foto: FK Vojvodina Bačko Gradište

Veliki jubilej "stigao" je u Bačko Gradište, danas FK Vojvodina iz istoimenog mesta slavi 111 godina postojanja.

Republika

Iz monografije "Više od veka fudbala u Bačkom Gradištu", koja je objavljen 2016. godine mogu se videti kako su protekle prve godine od osnivanja kluba.

"Između 1908. i 1910. godine, tada studenti u Pragu i Pešti - Horvat Ferenc i Isidor Knežević, doneli su prvu loptu u Bačfeldvar (koji je tada bio u sklopu granica Austrougarske). Bilo je potrebno još nekoliko godina kako bi se zvanično formirao prvi fudbalski klub. Dana 26.04.1913. godine uz prisustvo preko sto građana formiran je BAK (Bačfeldvarski atletski klub) u kojem su pored fudbala bili i atletika i kuglanje. Zanimljivo je istaći da je prva boja kluba bila crveno-bela. Prva utakmica koju je naš klub odigrao bila je protiv Čuružana i u toj utakmici naš tim je slavio pobedom od 3:0. Tokom perioda između dva svetska rata klub je nekoliko puta menjao ime kluba. Sadašnji naziv - FK Vojvodina - nosi od 20.03.1945. godine, kada je na skupštini kluba od strane igrača Svetomira Tatića predložena promena imena, što su svi prisutni jednoglasno prihvatili."

Republika

Foto: FK Vojvodina Bačko Gradište

111 rođendan

U poslednjih par sezona sastav Vojvodine bio je član tri različita ranga takmičenja, ali se trenutno ustavio u Vojvođanskoj ligi Sever gde igra svoju petu vezanu sezonu. Vredni ljudi oko kluba iz Bačkog Gradišta dosta toga uradili su u poslednje vreme po pitanju infrastrukture, radi se na ozbiljnom nivou i na svim selekcijama, što se vidi i po rezultatima.

Vojvodina nakon 24 odigrana ligaška meča ima 32 osvojena boda, što je dovoljno za plasman na desetu poziciju u ligi. Dosadašnji ligaški učinak je deset trijumfa, dva remija i 12 poraza.

U subotu, 27. aprila Vojvodina gostuje ekipi Bajše u okviru 25. prvenstvenog kola, verovatno će se nakon utakmice u Bačkom Gradištu održati i mala svečanost povodom rođendana.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading