ISTORIJSKI REZULTAT ZA KLUB: Do kraja sezone se mogu postaviti granice koje će retko ko preskočiti!

Autor:

Sport

06.05.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Banatul je šampion, plasman u PFL je veliki uspeh za mladi sportski kolektiv.

ISTORIJSKI REZULTAT ZA KLUB: Do kraja sezone se mogu postaviti granice koje će retko ko preskočiti!

Foto: FK Banatul Lokve

U okviru 21. kola Druge južnobanatske lige (grupa Istok) ekipa Banatula iz Lokve ugostila je sastav Dunava iz Banatske Palanke. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije, uz maksimalan učinak, dok su gosti bili na četvrtom mestu u ligi.

Republika

Domaćinu su na ovom meču bila potrebna tri boda da i matematički obezbedi titulu prvaka, i od prvog minuta su igrači sa tim mislima u glavi krenuli u veliku ofanzivu. Već nakon desetak minuta igre bilo je jasno u kojem smeru će ići ovaj susret.

Redom su za Banatul pogađali Smaet Beriša, Nikola Radić dva puta i Uroš Rakić, 4:0 nakon prvih 15 minuta igre. Erupcija oduševljenja navijača domaćina, do odlaska na odmor još dva puta se zatresla mreža golmana Andrejića.

Republika

Foto: FK Banatul Lokve

Istorijski rezultati

Na 5:0 prednost Banatula uvećao je Dorijan George, dok je Beriša svojim drugim pogotkom postavio rezultat prvog poluvremena na 6:0. Trener domaćih, Dobričić za vreme pauze izvršio je tri izmene.

Upravo je rezervista Dario Kornja pogodio za 7:0 u 58. minutu, zatim je Radić overio svoj het-trik tri minuta kasnije, Banatul vodi 8:0. Rakić postiže drugi gol za 9:0, dok konačan rezultat utakmice postavka Kornja, drugi pogodak rezerviste, 10:0.

Banatul (Lokve) - Dunav (Banatska Palanka) 10:0 (6:0)

Banatul: Todorović, Beriša (od 46' A. Lotrean), V. Lotrean, George (od 46' Kornja), Vinka, Lukić, Rakić, Borković (od 46' Lorenc), Radić, Ardeljan

Dunav: Andrejić, Nikolić, Jović, Mali, Putnik, D. Ostojić, M. Ostojić, U. Ostojić, Vasiljević, Lukić, Ilić 

Ostvaren je istorijski uspeh mladog sportskog kolektiva Banatul Lokve, plasman u PFL Pančevo će verovatno biti upisan brojkama koje će teško biti nadmašene u budućnosti. Pored maksimalnog broj bodova, impresivna je statistika i po broju postignutih golova (85), dok je golman lidera savladan u samo 10 navrata na trenutno odigranih 19 mečeva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nikola

07.05.2024 00:10

Plasman u Prvu Južnobanatsku ligu je istorijski uspeh za FK Banatul Lokve. Čestitke svim igračima jer su svaki meč igrali srcem, čestitke najboljem golmanu, čestitke predsedniku kluba, treneru, navijačima. Ma svi ste bili odlični i ujedinjeni. Srećno u viši rang. Vaš sam navijač.