"DEVOJČICA JE JAUKALA OD BOLOVA I PITALA GDE JE MAMA": Potresni detalji saobraćajne nesreće kod Novog Bečeja u kojoj je poginula Monika - "Vozač nije pozvao Hitnu"!

Autor:

Hronika

26.05.2024

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređena deca i majka su prevezeni u Zrenjanin, ali je Monika I. preminula usled unutrašnjeg krvarenja.

"DEVOJČICA JE JAUKALA OD BOLOVA I PITALA GDE JE MAMA": Potresni detalji saobraćajne nesreće kod Novog Bečeja u kojoj je poginula Monika - "Vozač nije pozvao Hitnu"!

Foto: Društvene mreže, printscreen/instagram192

Milorad M. (42), vlasnik stovarišta iz okoline Novog Bečeja, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Sinoć oko 21 sat na putu između naseljenih mesta Novi Bečej i Kumane, automobilom marke "mercedes GLE" naleteo je na bicikliste, majku Moniku I. (36) i maloletnu decu, koji su vozili osvetljenim putem. 

Očevidac na licu mesta

Jedan od očevidaca koji je bio prisutan neposredno nakon nesreće opisao je dramatične scene. Video je desnu stranu automobila raznesenu, a kada je izašao iz automobila, video je bicikle pored puta i devojčicu koja je ležala. Devojka i on odmah su pritekli u pomoć detetu, a devojčica je jaukala od bolova i pitala za svoju majku koja je ležala u kanalu. Povređeni su prevezeni u Zrenjanin, ali je Monika I. preminula usled unutrašnjeg krvarenja.

Nekoliko trenutaka nakon nesreće sam se zadesio na licu mesta, još je bila vidljiva prašina nakon udesa. Video sam da je desna strana automobila raznesena. Kada sam izašao iz automobila video sam bicikle pored puta i devojčicu koja leži. Devojka i ja smo odmah okrenuli dete na bok i pružili joj pomoć, nakon čega se probudila. Jaukala je na bolove u leđima i levoj nozi i odmah pitala gde je mama. Pitao sam je „koja mama“, kada mi je devojka rekla da u kanalu leži žena. Devojka je odmah otrčala da joj pomogne međutim nije uspela da je probudi. Nije htela da je pomera jer je imala vidljive povrede na nozi kod članka, otvorenu povredu kod butine. U tom trenutku smo videli i stomak, ali nismo znali u kom je mesecu, odnosno kasnije smo saznali da je bila u sedmom - navodi on i dodaje:

- Okrenuo sam se i video vlasnika vozila koji priča telefonom. Pitao sam ga da li je zvao hitnu, a on mi odgovara „Sada ću“. Rekao sam: „Šta sada ćeš, pričaš na telefon, a ima povređenih“. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć, koja je stigla za 4, 5 minuta, i policiju. Majka i deca su bili osvetljeni, nosili su i prsluke, sve po protokolu. Nego je on kucao poruku, obilazio ih i nije gledao u put, a već je poznat kao čovek koji divlja po našim putevima. Povređene su prevezli u Zrenjanin, ali je žena preminula usled unutrašnjeg krvarenja.

Prema njegovim rečima, dečak je imao ogrebotinu na leđima.

Dečak je hodao i kukao jer je video majku. Pitao me je: „Da li je mama u redu“, rekao sam mu da jeste. Devojčica je htela da vidi mamu, ali sam je ja zamolio da se ne pomera, rekao sam da će sve biti uredu. Dečak je usplahireno prišao i vikao da mora da ode po tatu, ja sam ga pitao gde je tata, a on mi je rekao da je tu blizu jer imaju salaš gde čuvaju ovce. Tu se pojavio još jedan čovek koji je odvezao dečaka po oca. Potreseni muškarac, kada je došao i video situaciju, krenuo je ka vozaču, ali su ga trojica policajaca jedva zadržala. Čovek je vikao i zapomagao - navodi očevidac teške nesreće.

Osumnjičeni vozač

Milorad M. je podvrgnut alkotestu, a njegov automobil je odvezen na vanredni tehnički pregled. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Ceda

27.05.2024 09:22

Dobice nanogicu 2 god max, ako je neki bogatas.

Mila

28.05.2024 10:36

@Ceda - Tačno