MAĐAR NAMUČIO BIVŠEG FINALISTU! Cicipas se PREZNOJIO do drugog kola! Sada ga čeka DŽELAT Srbina!

Autor:

Sport

27.05.2024

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u 2. kolo Rolan Garosa, pošto je savladao Mađara Martona Fučoviča rezultatom 3:0 (po setovima 7:6, 6:4, 6:1).

MAĐAR NAMUČIO BIVŠEG FINALISTU! Cicipas se PREZNOJIO do drugog kola! Sada ga čeka DŽELAT Srbina!

Foto: Tanjug/AP

Bivši finalista drugog Grend slema u sezoni imao je težak zadatak u prvom setu, gde je Mađar poveo u taj-brejku sa 3:0, ali je grčki teniser uspeo da preokrene rezultat i dobije ga sa 9:7, nakon čega je preuzeo kontrolu nad mečom.

Prvi set ovog meča doneo je pravu dramu na terenu, s obzirom na to da je Fučovič imao set-loptu na 7:6 u taj-brejku, ali je Stefanos Cicipas uspeo da se izbori sa tim pritiskom i preokrene rezultat u svoju korist. Ova borba na terenu samo je naglasila koliko su teniseri spremni da se bore za svaki poen na ovakvom prestižnom turniru.

Nakon što je prebrodio težak prvi set, Cicipas je nastavio da dominira na terenu, osvojivši drugi set 6:4 i treći set 6:1. U trećem setu nije bilo većih problema za grčkog tenisera, što mu je omogućilo da sa lakoćom završi meč u svoju korist.

Foto: Tanjug/AP

Marton Fučovič

Cicipasa u drugom kolu očekuje susret sa Danijelom Altmajerom iz Nemačke, koji je eliminisao srpskog tenisera Lasla Đerea. Publika će sigurno biti uzbuđena da vidi kako će se Cicipas nositi sa novim izazovom i da li će uspeti da nastavi svoj uspešan put na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Vodeći reket ATP liste Novak Đoković na teren izlazi u utorak od 20 časova, a protivnik će mu biti francuski predstavnik Pjer Igo Erber. Nole brani titulu u Parizu, pošto je prošle sezone u finalu savladao s maksimalnih 3:0 Norvežanina Kaspera Ruda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading