MUČKOM PROVOKATORU ODZVONILO: UEFA se dozvala pameti, Arlind Sadiku će odgovarati za svoja zlodela

Autor:

Sport

17.06.2024

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Evropske kuće fudbala su izgleda pročitali tekst u Republici pa su rešili da Albancu stanu na put.

MUČKOM PROVOKATORU ODZVONILO: UEFA se dozvala pameti, Arlind Sadiku će odgovarati za svoja zlodela

Foto: Twitter.com/printscreen

Arlind Sudiku, novinar iz lažne države Kosovo napravio je skandal u Gelzenkirhenu. On se dok je izveštavao sa Feltins arene i meča Srbija - Engleska na EVRO 2024 u jednom trenutku okrenuo ka srpskim navijačima i počeo da ih provokativno gestikulira. Pokazao je dvoglavog orla, simbol nepostojeće tvorevine Velike Albanije, što je izazvalo negodovanje navijača Srbije, koji su mu odmah uzvratili zvižducima.

On je pozirao ispred srpskih navijača, okačio tu fotografiju na Instagram, napisao "Kosovo je srce Albanije" i tako podstakao istomišljenike da krenu sa uvredama na naš račun. I sve to dok oko vrata ima novinarsku akreditaciju. Imajući u vidu da je UEFA detaljno "skenirala" svakog izveštača koji je došao u Nemačku, nemoguće je da nisu znali za tamnu prošlost Sadikua. Incidente koji su se desili nisu sprečili, ali izgleda da naredne hoće.

Republika

Foto: instagram.com/arlindsadiku89

Što se smejao, smejao se: Arlind Sadiku

Naime, prema saznanjima Republike, UEFA je pokrenula postupak protiv Sadikua i "istražuje sve činjenice i okolnosti u vezi sa njegovim ispadom". Ova konkretna akcija uspedila je jer UEFA ima nultu toleranciju kada su u pitanju ispadi na nacionalnoj osnovi. Samo što to nije mogla da vidi sama, već je morao da joj ukaže FSS. Naime, iz naše fudbalske organizacije su uputili protestnu notu UEFA sa zahtevom za hitnu reakciju i poštovanje pravila o ukidanju akreditacije za novinara koji je izveo ovu provokaciju. Naglašeno je da se očekuje odgovor i reakcija UEFA što pre zbog neprofesionalnog ponašanja novinara i jasne provokacije na nacionalnom nivou.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading