DERBI KOLA U KULPINU: Jesenji prvak stiže na gostovanje aktuelnom lideru!

Autor:

Sport

26.04.2024

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se jako kvalitetan duel.

DERBI KOLA U KULPINU: Jesenji prvak stiže na gostovanje aktuelnom lideru!

Foto: FK Kulpin

Predstojeći vikend rezervisan je za derbi prolećnog dela prvenstva PFL-a Sombor, u kojem će ekipa Kulpina ugostiti sastav Budućnosti (Parage), meč se igra u nedelju, 28. aprila sa početkom od 16 časova i 30 minuta.

Republika

Nedeljni domaćin je imao bod zaostatka za jesenjim prvakom, odnosno predstojećim rivalom, ali je serijom trijumfa od starta proleća uspeo da stigne do prvog mesta, i da sada ima on prednost od četiri boda u odnosu na prvog pratioca. 

Na osam prolećnih ligaških mečeva sastav Kulpina je zabeležio isto toliko pobeda, uz gol razliku 28:6. Pred svojim navijačima ekipa je na 11 mečeva zabeležila isto toliko trijumfa, uz još bolju razliku (43:3), pa je po svim ovim parametrima uloga favorita "stigla" na adresu nedeljnog domaćina.

Republika

Foto: FK Kulpin

Najavni poster

Budućnost je bila jesenji prvak, ali je od starta proleća upisala tri remija i pet poraza, pa sada oni gledaju u leđa lideru, i do kraja sezone će se potruditi da stignu trenutni zaostatak. Ekipa na 11 ligaških gostovanja ima skor 8-2-1, uz gol razliku 27:8. Proteklog vikenda zabeležen je remi sa imenjakom iz Gložana, pa će se tražiti poratak na pobednički put.

Budućnost i Kulpin su jesenas dva puta odmerili snage, u finalu kupa aktuelni lider je stigao do pehara, dok je ligaški duel u Paragama završen remijem. Sastavi su tokom transfer perioda u dobroj meri izmenjeni, pa se očekuje potpuno drugačiji duel u odnosu na sve prethodne.

Forma i statistika kažu da će domaćin biti u prednosti u odnosu na rivala, ali je svima dobro poznato da se derbi mečevi igraju bez favorita, da nijanse odlučuju da i jedan pogrešan potez može rešiti pitanje pobednika.

Kulpin - Budućnost (Parage)

Nedelja, 28. aprič od 16.30

Teren u Kulpinu

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading