RHMZ SE OGLASIO RANO JUTROS, EVO KADA STIŽE NEVREME: Neka se pripreme OVI DELOVI SRBIJE - Stižu pljuskovi, grmljavina i grad!

Autor:

Vesti

07.05.2024

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od danas posle podne nestabilno, a od srede svežije.

RHMZ SE OGLASIO RANO JUTROS, EVO KADA STIŽE NEVREME: Neka se pripreme OVI DELOVI SRBIJE - Stižu pljuskovi, grmljavina i grad!

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

U Srbiji danas promenljivo oblačno i toplo vreme, ali Republički hidrometeorološki zavod upozorava da se od sredine dana očekuje mestimično kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od devet do 16 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 24 do 27 stepeni.

U Beogradu promenljivo oblačno i toplo vreme. Pre podne sa sunčanim intervalima, a posle podne i uveče nestabilno na širem području grada sa lokalnom pojavom kiše ili kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 16 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Od danas posle podne nestabilno, a od srede svežije

"Lokalni plјuskovi sa grmlјavinom na području Srbije ponovo se očekuju od danas posle podne. Od sutra do kraja nedelјe malo svežije sa dnevnim temperaturama od 19 do 24 stepena. Sutra i u četvrtak će kratkotrajni plјuskovi sa grmlјavinom biti najučestaliji pa se očekuju u većini mesta, a lokalno će biti praćeni sitnim gradom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. Od petka više sunčanih sati, a padavine će postati ređa pojava", stoji u najavi RHMZ.

Upozorenje na obilne pljuskove sa grmljavinom

RHMZ izdao je rano jutros upozorenje zbog vremenskih nepogoda koje se očekuju.

"U sredu i četvrtak nestabilno vreme mestimično sa kišom i kratkotrajnim plјuskovima sa grmlјavinom, a ponegde u jugozapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije i sa kratkotrajnim vremenskim nepogodama praćenim sugradicom i gradom, a lokalno i velikom količinom padavina (većom od 20 mm za 3 h) za kratko vreme", upozorio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi žutimeteo alarm zbog grmljavine, dok je u Bačkoj, Banatu, Sremu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji ovo upozorenje na snazi i zbog kiše.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading