SA NIŽERAZREDNIH TERENA POD NACIONALNU ZASTAVU: Selektor objavio spisak reprezentativaca - dva imena posebno upadaju u oči!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.03.2023

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrim igrama zaslužili su poverenje selektora.

SA NIŽERAZREDNIH TERENA POD NACIONALNU ZASTAVU: Selektor objavio spisak reprezentativaca - dva imena posebno upadaju u oči!

Foto: Starsport

Zastava Srbije

Fudbalsku reprezentaciju Srbije, selekciju igrača do 21. godine starosti, uskoro očekuju dva iskušenja protiv renomiranih protivnika. Prvo će se mladi "orlići" na "TSC Areni" u Bačkoj Topoli sastati sa izabranom selekcijom Italije. Navedeni susret zakazan je za 24. mart, a četiri dana kasnije odmeriće snagu i sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država u Marbelji.

 

Uoči predstojećih duela selektor mlade reprezentacije Srbije Goran Stevanović saopštio je spisak fudbalera na koje će računati u predstojećim mečevima, a interesantno je napomenuti da su svoje mesto među odabranima našča i dvojica igrača koja u aktuelnoj sezoni nose opremu nižerazrednih klubova, tj. timova koji se takmiče u okviru Prve lige Srbije.

Časta provligaškog karavana srspkog klupskog fudbala, braniće Ivan Guteša i Lazar Mićić.

Ivan Guteša je golman beogradskog RFK Grafičara i u redove "ljubičastih" stigao je prethodne zime iz borčanskog BSK-a. Rođeni Vrščanin ima 20 godina, prve gudbalske korake načinio je u Crvenoj zvezdi, a od starta prolećnog deča šampionata standardan je čuvar mreže popularnih "grafosa".

Lazar Mićić je od prethodnog leta član ekipe Loznice. Igra na poziciji krilnog napadača i u aktulenoj sezoni je u zelenom dresu zabeležio 22 nastupa i bio strelac tri pogotka. Mićić je ponikao u redovima beogradskog Partizana, a do sada je nastupao za zemunski Teleoptik i OFK Žarkovo.

Republika

Foto: Starsport

Selektor je odabrao - Goran Stevanović

 

- Spisak selektora Gorana Stevanovića:

Golmani:

Filip Stanković (Volendam), Veljko Ilić (TSC), Ivan Guteša (Grafičar)

Odbrana:

Viktor Rogan (Čukarički), Uroš Lazić (Radnik), Mihajlo Ilić (Partizan), Nemanja Đeković (Napredak), Uroš Drezgić (Čukarički), Andrej Đurić (Domžale), Lazar Mićić (Loznica), Vladimir Prijović (Napredak), Mitar Ergelaš (Novi Pazar)

Sredina terena:

Nikola Stanković (Napredak), Nikola Petković (Kraun Legasi), Aleksa Đurasović (Spartak ŽK), Igor Miladinović (Čukarički), Vladimir Lučić (Čukarički), Nikola Knežević (Napredak), Nikola Jojić (Mladost Lučani), Jovan Mituljikić (Mladost GAT), Nemanja Jović (Partizan), Stefan Mitrović (Crvena zvezda)

Napad:

Petar Ratkov (TSC), Samed Baždar (Partizan)

Predstojeći mečevi biće iskorišćeni kao priprema za start KValifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine u kojima će se selekcija Srbije sastati sa izabranim reprezentacijama Engleske, Ukrajine, Severne Irske, Azerbejdžana i Luksemburga. Prvi kvalifikacioni susret na programu je 12. septembra kada će se izabranici Gorana Stevanovića sastati sa selekcijom Azerbejdžana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading