SEDNICA IO FSS: Niš i Novi Sad dobijaju regionalne sportske centre, svi klubovi Superlige najmodernije travnate podloge - igračima "dijamantske" i "zlatne" lopte!

Autor:

Sport

26.04.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novine koje će usloviti napredak i razvoj srpskog fudbala.

SEDNICA IO FSS: Niš i Novi Sad dobijaju regionalne sportske centre, svi klubovi Superlige najmodernije travnate podloge - igračima "dijamantske" i "zlatne" lopte!

Foto: FSS

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao Branislav Nedimović, potpredsednik FSS.

Jedna od najvažnih odluka odnosi se na realizaciju projekta modernizacije fudbalske infrastrukture i instalacije najmodernijih travnatih podloga na svim terenima Superlige, ali i širom Srbije.

Doneta je odluka o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Nišu i Novom Sadu, projekti koji će biti od kapitalne važnosti za razvoj fudbala u Srbiji. Pored novih centara u Nišu i Novom Sadu, predviđena je i rekonstrukcija Sportskog centra Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji.

Usvojen je Kalendar takmičenja za sezonu 2024/25.

Članovi fudbalske Vlade usvojili su odluku o dodeli javnih priznanja za značajna fudbalska ostvarenja.

„Dijamantsku loptu“ FSS dobiće igrači sa više od 75 nastupa, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović.

„Zlatna lopta“ FSS pripašće igračima koji su odigrali 50 i više utakmica u dresu najdražih boja, Filipu Kostiću, Nemanji Gudelju i Nikoli Milenkoviću.

Foto: Facebook.com/Srbijasport.net

Novine u srspkom fudbalu

 

Važna odluka odnosi se i na usvajanje Predloga Strategije razvoja fudbala u Srbiji za period 2024.

Nastavlja se i pomoć klubovima širom Srbije, regionalnim fudbalskim savezima u sportskoj opremi. Do sada je više od 2000 klubova dobilo donaciju FSS. – 2028.

Usvojen je i Finansijski izveštaj za period 1.januar 2023 do 31.decembar 2023. kao i Izveštaj nezavisnog revizora za 2023. godinu.

Članovi IO FSS upoznati su i sa potpisanim sponzorskim ugovorima FSS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
dragan

26.04.2024 16:34

A o sudijama ni rec,sve je bilo kako, su naredili