ODLUČIO JE DA PONOVO OBUJE KOPAČKE: Sa Brazilom se 1994. popeo na krov sveta - sada se vraća na teren! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.04.2024

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak u budućnost...

ODLUČIO JE DA PONOVO OBUJE KOPAČKE: Sa Brazilom se 1994. popeo na krov sveta - sada se vraća na teren! (VIDEO)

Foto: Instagram.com/romariofaria

Bogatu fudbalsku karijeru okončao je 2007. godine u dresu Vasko de Game kada je na 15 odigranih utakmica postigao 13 pogodaka, ali se dve godine kasnije vratio na teren i zaigrao u jednom meču ekipe Amerike iz rio de Ženeira čiji je i predsednik.

Legendarni fudbaler koji je 1994. godine sa nacionalnom selekcijom Brazila stigao i do titule svetskog šampiona, odlučio je da u svojoj 58. godini života ponovo obuje kopačke i pojavi se na terenu.

Tim povodom Romario je nedavno na društvenim mrežama objavio:

- Spreman sam da ponovo zaigram i pomognem ekipi. Hvala svima na podršci.

Zatim je ulsdilo i objašnjenje:

- San mi je da izađem na teren sa sinom i da zajedno zaigramo. Probaću da odigram koliko budem mogao i u dogovoru sa trenerom igraću samo na pojedinim utakmicama.

Kako je brazilski as istakao on punih 16 godina nije trenirao, a ovoga puta je nakon "odrađenog treninga" u šaljivom tonu rekao da očekuje da će po njega uskoro doći sa nosilima.

 

 

- Romario:

Datum rođenja: 29. januar 1966. godine

Mesto rođenja: Rio de Ženeiro - Brazil

Igračka karijera: Vasko de Gama (Brazil), PSV Ajndhoven (Holandija), Barselona (Španija), Flamengo (Brazil), Valensija (Španija), Fluminense (Brazil), Al Sad (Katar), Majami (SAD), Adelaida junajted (Australija), Amerika Rio de Ženeiro (Brazil)

Reprezentativna karijera: Brazil (70 utakmica / 55 golova)

Treba podsetiti da je Romario veoma aktivan i u političkom životu Brazila u koji je zakoračio 2010. Pet godina kasnije je izabran za Senatora, a na istu funkciju je reizabran 2022. godine.

U januaru je postao predsednik ekipe Amerike iz Rija, glavni paln mu je da vrati stabilnost u klub koji se našao u finansijskim poteškoćama. Svakako će i njegova odluka da ponovo zaigra, u velikoj meri biti mamac za publiku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading