OPSEŽNA AKCIJA POLICIJE: Iskorenjivanje sportskog nasilja - uhapšeno je više desetina navijača crveno-belih!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.04.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da se kaže STOP nasilju.

OPSEŽNA AKCIJA POLICIJE: Iskorenjivanje sportskog nasilja - uhapšeno je više desetina navijača crveno-belih!

Foto: ST/Danijel Kokanović

Nasilje na sportskim priredbama sve je češće kada je u pitanju država Grčka, a čini se da su nadležni organi konačno odlučili da se suoče sa problemom i probaju da eliminišu hiliganizam.

Naime, tokom odbojkaške utakmice koja je u mesecu decembru prethodne godine odigrana u Atini došlo je do navijačkih nereda i sukoba sa pripadnicima organa reda, a tom prilikom je jedan policajac usmrćen raketom koja je ispaljena od strane navijača Olimpijakosa.

Nakon opsežne istrage, grčka policija je početkom ove nedelje primenila i prve konkretne korake.

Kako su istakli policijski zvaničnici, u akciji koja je započela u ponedeljak 22. aprila, uhapšeno je najmanje 50 ljudi, većinom pristalica crveno-belih iz Pireja, a sama akcija je obuhvatila racije po kućama, a prilikom lišavanja slobode od osumnjičenih je oduzet i veliki broj komada oružja kojeg su uhapšeni imali u nelegalnom posedu.

Da podsetimo, 31. decembra prethodne godine na odbojkaškom meču između Olimpijakosa i Panatinaikosa došlo je do sukoba navijača tokom kojih je raketom teško povređen policajac Georgios Lingeridis koji je kasnije od zadobijenih povreda i preminuo.

Prvobitno je stotine navijača bilo privedeno, a svi mečevi elitnog ranga odbojkaškog takmičenja u Grčkoj, puna dva meseca su igrani bez prisustva publike što je bio samo deo mera koje je najavila grčka vlada.

Foto: Republika

Severna tribina tokom polufinalnog meča Kupa Srbije

 

Tokom meča polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana (2:0), na ogradi podno severne tribine, navijači kluba sa Marakane su istakli veliki transparent na kojem je pisalo "Gate 7 - Olimijakos". Time ostaje veliki znak pitanje da li su time "delije" uputile podršku navijačima crveno-belih iz Pireja sa kojima ih vežu bratski odnosi.

- Podsećanje:

U avgustu 2023. godine navijač atinskog AEK-a Mihalis Kacuris izboden je na smrt u nasilnim sukobima pre utakmice Lige šampiona između AEK-a i zagrebačkog Dinama. Danima kasnije, predsednik UEFA Aleksandar Čeferin pozvao je Evropu da pomogne u eliminisanju huliganizma, koji je nazvao „rakom fudbala“.
Smrt devetnaestogodišnjeg fudbalskog navijača Alkisa Kampanosa u rivalskim sukobima u Solunu 2022. godine takođe je šokirala Grčku i navela vladu da obeća akciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading