NAPUSTIO NAS JE "KRALJ NAMEŠTANJA" FUDBALSKIH MEČEVA: Preminuo je Velibor Džarovski!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.04.2024

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska Jugoslavija ga se dobro seća.

NAPUSTIO NAS JE "KRALJ NAMEŠTANJA"  FUDBALSKIH MEČEVA: Preminuo je Velibor Džarovski!

Foto: Pixabay

Sveća

Jugoslovenski fudbal je ostao bez jedne od svojih istinskih "legendi".

Velibor Džarovski je preminuo u 75. godini života nakon kraće bolseti, prenose mediji u Severnoj Makedoniji.

Rođen 1946. godine u Skoplju, Velibor Džarovski je postao sinonim za fudbal u kompletnoj nekadašnjoj SFR Jugoslaviji.

Naime, zahvaljujući nameštanju rezultata fudbalskih mečeva, prozvan je "kraljem nameštaljki", a smatra se da je učestvovao u dogovaranju fudbalskih rezultata na preko 80 mečeva.

Kako je sam isticao prvi meč koji je namestio bio je duel između Jugokokte i Tikveša, a platio je 500.000 dinara da se meč okončao rezultatom koji je on zamislio.

Za rubriku "verovali, ili ne" svakako je podatak da je uspeo i da dogovori meč makdenoskog niželigaškog fudbala koji je okončane neverovatnim rezultatom 134:0.

Foto: YouTube/Printscreen

Odlazak 2kralja nameštaljki" - Velibor Džarovski

 

Pored fudbalskih mečeva namestio je i 30 festivala kao i izbora za Miss. Uvek je radio sa najvećim imenima i organizovao je na hiljade koncerata, između ostalog i za Zdravka Čolića i Bijelo dugme. Zgrnuo je veliko bogatstvo, prokockao mknogo novca, bio u zatvoru, ali nikad nije osuđivan.

Za ovog harizmatičnog Makedonca navodno je i Josip Broz Tito jednom prilikom rekao: "Njega nemojte dirati! Pa on to radi na simpatičan način", a tim povodom je Džarovski izjavio:

- Valjda je pročitao članak o meni u kome je stajalo da sam najveći režiser u titoizmu, posle čega je kroz smeh konstatovao kako je mislio da od njega nema većeg režisera. Revanširao sam mu se tako što sam lično organizovao da jedne godine štafeta krene iz rudnika Stari trg. To je samo meni moglo da padne na pamet.

Otišao je čovek koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading