JOŠ 350KM DO CILJA! Užički Supermen na korak do Pariza i Olimpijade!

Autor:

Vesti

12.05.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Lozani je posetio Olimpijski komitet, gde je pokušao da se direktno obrati predsedniku Tomasu Bahu.

JOŠ 350KM DO CILJA! Užički Supermen na korak do Pariza i Olimpijade!

Foto: RINA

Milovan Milutinović, poznatiji kao užički Supermen, nastavio je svoju neverovatnu avanturu ka Olimpijskim igrama u Parizu. Sa 76 godina, on je odlučio da peške pređe oko 2700 km kroz sedam država kako bi stigao na ovo veliko sportsko takmičenje.

U Lozani je posetio Olimpijski komitet, gde je pokušao da se direktno obrati predsedniku Tomasu Bahu. Iako su mu rekli da je prezauzet i da bi trebalo da se najavi unapred, Milovan je odlučio da nastavi put ka Parizu, nadajući se da će dobiti odgovor na svoj zahtev. Tokom puta, suočio se sa finansijskim izazovima, zbog čega je morao da se hrani osnovnim namirnicama poput hleba, mleka, konzervirane ribe i jabuka. Ipak, uprkos teškoćama, njegovo zdravlje ga dobro služi, a on se nada da će za 15 do 17 dana stići na Jelisejska polja i do Ajfelove kule.

- Još su mu rekli da je trenutno prezauzet i da bih morao da se najavim do 10 dana ranije da bi me primili. Ipak sam odlučio da nastavim put za Pariz, jer mi vreme teče, a nadam se da ću dobiti odgovor – kaže Milovan Supermen, koji je u pismu zamolio predsednika Olimpijskog komiteta da mu dozvole da na Olimpijskim igrama trči sa teretom na 100 metara, u čemu drži Ginisov rekord.

Ovo nije prvi put da se užički Supermen upušta u ovakve avanture – prethodno je peške krenuo ka Londonu 2012. godine, postavši zvanični Ginisov rekorder trčeći 100 m sa teretom od 200 kg. Takođe, pokušao je da stigne u Moskvu 2020. godine povodom Dana pobede nad fašizmom, ali se vratio zbog pandemije korona virusa.

- Ostalo mi je još 350 kilometara do Pariza. Zdravlje me dobro služi, mada me finansije izdaju. Smršao sam 9 kg, jer glavna hrana mi je hleb, mleko, riba iz konzerve i jabuke. Nadam se da ću za 15 do 17 dana stići na Jelisejska polja i do Ajfelove kule – rekao je Milovan.

Milovanov cilj je da stigne na Olimpijske igre koje se održavaju 26. jula, a uprkos izazovima na putu, on nastavlja svoju neumornu misiju. Sa srpskom zastavom na rancu, on hrabro korača ka Parizu, nadajući se da će još jednom ostvariti svoj neverovatan podvig.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading