BRAVO, ALEKSANDRA! Mlada tekvondistkinja donela Srbiji BRONZU sa EVROPSKOG PRVENSTVA!

Autor:

Sport

11.05.2024

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I to u našem glavnom gradu!

BRAVO, ALEKSANDRA! Mlada tekvondistkinja donela Srbiji BRONZU sa EVROPSKOG PRVENSTVA!

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Aleksandra Perišić osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u tekvondou

Mlada Srpkinja Aleksandra Perišić postigla je značajan uspeh na Evropskom prvenstvu u tekvondou koje se održava u Beogradu osvojivši bronzanu medalju u kategoriji do 67 kilograma. Iako je izgubila u polufinalu, Perišićeva je uspela da se izbori za treće mesto, donoseći Srbiji treću medalju na ovom takmičenju.

Težak poraz u polufinalu

- Verovala sam da ću osvojiti zlato, bar sam to želela. Nažalost, moj fokus je pao u drugoj rundi i zato sam izgubila. Bio je ovo lep test za poslednje takmičenje pred Olimpijske igre. Nisam bila u top formi, ali rešićemo to do Pariza. Ovo nije bio naš vrhunac, Olimpijske igre su naš vrhunac, pa se nadam da ćemo tamo zablistati i da ćemo sve popraviti, izjavila je Perišićeva nakon osvajanja medalje.

Republika

Foto: Tekvondo savez Srbije

Aleksandra Perišić

Intenzivne pripreme za Olimpijske igre


S obzirom na nadolazeće Olimpijske igre u avgustu ove godine, Perišićevoj predstoje intenzivne pripreme kako bi bila u vrhunskoj formi za prestižno takmičenje. Njena bronzana medalja na Evropskom prvenstvu pruža dodatni podstrek i motivaciju za uspeh na Olimpijadi.

Uspeh srpskih takmičara na EP

Pored Perišićeve, i drugi srpski takmičari postigli su značajne rezultate na Evropskom prvenstvu. Lev Korneev osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 58kg, dok je Andrea Bokan osvojila bronzu u kategoriji do 53kg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading