SRBI POTUKLI HRVATE U ZAGREBU I OSVOJILI MEDALJU NA EP! Veliko bravo za naše džudiste!

Autor:

Sport

28.04.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan uspeh naših takmičara!

SRBI POTUKLI HRVATE U ZAGREBU I OSVOJILI MEDALJU NA EP! Veliko bravo za naše džudiste!

Foto: Evropska džudo unija

Srpski džudisti još jednom su ispisali najlepše stranice sportske istorije. Na Evropskom ekipnom prvenstvu u Zagrebu u duelu protiv domaćina u borbi za treće mesto, slavili su Orlovi 4: 2. Po prvi put od kada se na evropskim prvenstvima džudisti nadmeću u miks formatu osvojena je bronzana medalja.

Srpski džudisti u sastavu Marica Perišić, Andrea Stojadinov, Milica Žabić, Jovana Čakarević, Milica Cvijić, Strahinja Bunčić, Filip Jovanović, Darko Brašnjović, Nemanja Majdov, Igor Vračar i Bojan Došen sa trenerima Vladimirom Jovičićem, Nikolom Nikolićem i Ljubišom Majdovim doneli su toliko željeno odličje i savladali reprezentaciju Hrvatske na domaćem terenu.

- Medalja osvojena u ekipnom takmičenju najbolje govori da smo na pravom putu imajući u vidu da ćemo se i na Olimpijskim igrama takmičiti u mix konkurenciji. Kroz svaki meč videlo se koliko želimo ovu medalju. Uspeh koji su naši džudisti postigli kompenzovao je greške koje su imali u individualnoj konurenciji. Uspeli smo i ispisali istoriju džuoda i srspkog sporta - rekao je Vladimir Jovičić, trener reprezentacije Srbije.

Marica Perišić trofejna srpska džudistkinja i članica Crvene zvezde ostvarila je sve pobede u ekipnom nadmetanju.

Republika

Foto: Evropska džudo unija

Srpski džudisti

- Bilo je neverovatno. U atmosferi velikog pritiska, u Hrvatskoj protiv domaćina jasno je da nam nije bilo lako. Ipak bili smo kao jedan i uspeli smo. Ekipno nadmetanje u džudou je potpuno drugog karaktera. Upravo zato i želim da istaknem da smo svi bili kao jedan što se i vidi po rezultatu - rekla je Marica Perišić.

Jedan od junaka ovog prvenstva bio je i Darko Brašnjović, trofejni reprezentativac i član ODŽK Beograda. U odlučujućem meču sa Dominikom Družetom iako je zaradio dve kazne, hladne glave i hrabrim srcem majstorski je savladao odličnog Hrvata koga je bacio i zapečatio zahvatom u parteru.

- Neverovatan je doživljaj sve ovo što se dešavalo u Zagrebu proteklih dana. U završnici u ovom ekipnom delu uspeli smo u sred zagreba da pobedimo domaćine, to valjda najbolje govori. Svi takmičari su im u top formi jer nas sve očekuju Olimpisjke igre ubrzo. Čestitao bih svima na fantastičnom rezultatu - rekao je Darko Brašnjović.

Bojan Došen prvotimac Crvene zvezde u nacionalnom kimonu bio je čovek odluke.

- Bio sam smiren. Znao sam da ne smem da pogrešim. Nije bilo lako imao sam protiv sebe odličnog džudistu Zlatka Kumrića, ali ovoga puta Srbija je bila bolja - istakao je Bojan Došen.

U ekipni u kojoj su svi dali nesebičan doprinos Milica Žabić trofejna reprezentativka i članica Crvene zvezde, kao i uvek dominirala je smirenošću i još jednom pokazala vrhunsko izdanje.

- Meč sam držala pod kontrolom sve vreme. Držala sam se taktike, da pobedim i to sam učinila. Želim da čestitam svima jer smo zaista imali odlične protivnike, borce koji su u top formi i koje uskoro kao i nas očekuju Olimpijske igre - istakla je Milica Žabić.

Republika

Foto: Evropska džudo unija

Srpski džudisti

Tim Srbije odlično je otvorio učešće na Evropskom ekipnom prvenstvu. U prvom duelu protiv ekipe Mađarske, Orlovi su slavili 4:0. Na žalost za odličnu ekipu Nemačke, srpski tim nije imao rešenje čime je ovaj meč završen rezultatom 4:1. Ipak u repasažu sa uvek neugodnim Austrijancima, Orlovi ništa ne prepuštaju slučaju i ovaj meč rešavaju 4: 2. U meču za medalju sa domaćinima, timom Hrvatske slavili su 4:2.

NJE Ivan Todorov, ambasador Srbije u BiH i predsednik DŽSS, odmah je po dobijanju lepe vesti, iz Sarajeva uputio čestitke reprezentativcima naše zemlje.

- Čestitke reprezentativcima, stručnom timu, svima koji su učestvovali u kovanju ove istorijske medalje. Imajući u vidu da ćemo i na Olimpijskim igrama učestvovati u miks takmičenju, sasvim je sigurno da možemo da računamo da nas ovi momci i devojke mogu obradovati i u Parizu, istakao je Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

Rezultati

Srbija – Mađarska 4:0 :Darko Brašnjović - Roland Goz 1:0, Milica Žabić - Nikolett Sagi 1:0, Marica Perišić - Roza Gyertyas 1:0;

Srbija - Nemačka 1:4: Milica Žabić - Anna Monta Olek 0:1, Bojan Došen - Johannes Frey 0:1, Marica Perišić - Jana Ziegler 1:0, Strahinja Bunčić - Jano Ruebo 0:1, Jovana Čakarević - Samira Bock 0:1;

Srbija Austrija repasaž 4:2 : Bojan Došen - Laurin Boehler 1:0, Marica Perišić - Laura Kallinger 1:0, Filip Jovanović - Samuel Gassner 0: 1, Jovana Bunčić - Magdalena Krssakova 0:1, Darko Brašnjović - Bernd Fasching 1:0, Milica Žabić - Maria Hoellwart 1:0

Meč za bronzu Srbija - Hrvatska Srbija 4:2: Marica Perišić - Tihea Topolovec 1:0, Filip Jovanović - Robert Klacar 0­:1, Jovana Čakarević - Lara Cvjetko 0:1, Darko Brašnjović - Dominik Družeta 1:0,Milica Žabić - Helena Vuković 1:0, Bojan Došen -Zlatko Kumrić 1:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading