SRBIJA IMA PRVAKA I DVA VICEŠAMPIONA EVROPE U BOKSU! Bravo, majstori!

Autor:

Sport

28.04.2024

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh naših momaka!

SRBIJA IMA PRVAKA I DVA VICEŠAMPIONA EVROPE U BOKSU! Bravo, majstori!

Foto: Starsport

Jovan Nikolić osvojio titulu prvaka Evrope

Mladi srpski bokser, Jovan Nikolić, postao je šampion Evrope u kategoriji do 71 kilograma nakon pobede nad Gruzijcem Eškerhanom Madijevom u finalu šampionata Evrope održanom u Beogradu! Nikolić je izvojevao pobedu rezultatom 4:1, uz podršku navijača u hali "Aleksandar Nikolić". Ova pobeda predstavlja prvo zlato za muški tim Srbije na ovom takmičenju.

Uspeh muškog bokserkog tima Srbije

Pored Nikolića, za zlato su se borili i Rastko Simić u kategoriji do 80 kg, protiv Hrvata Gabrijela Veočića, kao i Dušan Veletić u kategoriji +92 kg, protiv Španca Ajube Gadfe Drisi El Aisauija.

Republika

Foto: Starsport

Rastko Simić

Simić je stigao do finala gde se susreo sa hrvatskim bokserom Gabrijelom Veočićem. Iako je duel bio izuzetno uzbudljiv, naš borac je na kraju poražen jednoglasnom odlukom sudija.

Kada je u pitanju Veletić, on je krenuo moćno u meč, već u uvodnim sekundama šokiravši Španca i dovodeći ga u nokdaun nakon razornog krošea. Ipak, uprkos tome, El Asaui je uspeo da se vrati u borbu i čak zapreti srpskom borcu nekoliko puta tokom prve runde. Iako je borba bila izazovna, sudije su jednoglasno dodelile prvu rundu Špancu.


U drugoj rundi, ritam borbe se dodatno pojačao, a Španac je uspeo da nekoliko puta pogodi Veletića. Nakon jedne razmene udaraca, srpski borac je završio na podu, što je dovelo do prekida meča nakon konsultacije sa našim predstavnikom. Na taj način, španski borac je slavio pobedu, ostavljajući Veletića sa srebrnom medaljom, ali i žalom za propuštenom prilikom.

Ovaj uspeh je dodatno istaknut osvajanjem šest bronzi od strane Rade Joksimovića, Omera Ametovića, Almira Memića, Vahida Abasova, Veljka Ražnatovića i Sadama Magomedova.

Podrška sa tribina i preokret u trećoj rundi

Nikolićeva pobeda je bila rezultat izuzetne borbe, a preokret se dogodio tokom treće runde pod snažnom podrškom sa tribina.

Što se tiče Simića, do samog početka finalnog meča, bilo je jasno da će ovo biti izuzetno teška borba za oba takmičara. Međutim, već u prvoj rundi, Veočić je uspeo da nametne svoj ritam i zadrži kontrolu tokom celog meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading