SAMO ZA FUDBALSKE SLADOKUSCE: David Petrović stavio tačku na ishod derbija! Da li je pitanje šampiona REŠENO?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.04.2023

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodnog vikenda odigran je derbi susret koji je pobedniku uz tri boda, donosio možda i šampionsku titulu...

SAMO ZA FUDBALSKE SLADOKUSCE: David Petrović stavio tačku na ishod derbija! Da li je pitanje šampiona REŠENO?

Foto: FK Branik Štubik

Devetnaesta runda Borske okružne lige donela je veliki derbi u kojem je lider šampionata ekipa Male Vrbice na svom igralištu dočekala rivala iz Štubika, ekipu Branika. Domaćin je u susret ušao sa bodom prednosti i nadom da eventualnim trijumfom već ovog vikenda može načiniti važan korak ka plasmanu u zonski fudbalski rang.

 

Igrali su se poslednji trenuci susreta. Sudija se pripremao da poslednjim zviždukom označi kraj meča kada su gosti uputili dubinsku loptu ka polovini domaće ekipe. Do nje je stigao David Petrović koji lobuje istrčalog golmana Male Vrbice i mreža do tog momenta lidera šampionata, se po drugi put zatresla za veliku radost fudbalera i stručnog štaba Branika.

Bio je to ključni trenutak derbi susreta, ali se mora istaći da je publika i do same kulminacije mogla da uživa u majstorijama igrača obe ekipe.

Susret je odigran u ne baš najpovoljnijim uslovima za fudbalsku igru, ali ni kiša koja je padala i mokar teren nisu onemogućili majstore fudbalske igre da prikažu veći deo onoga što znaju i umeju.

Početak meča protekao je u odmeravanju snaga, a prvu izglednu priliku imali su gosti. Sjajno je Petrović reagovao na jednu ubačenu loptu sa pozicije desnog krila, iz okreta je uputio udarac ka golu domaćina, ali je lopta završila na stativi.

Ova prilika kao da je dala krila fudbalerima Branika koji su preuzeli terensku inicijativu i njihovi napadi su bili sve konkretniji. Već u sledećem napadu kapiten gostiju upućuje centaršut u kazneni prostor domaćina, a u velikoj gužvi koja je nastala, najbolje se snalazi Dušan Žikić koji spoljnim delom stopala šutira i pogađa mrežu Male Vrbice.

Nastavak susreta donosi znatno angažovaniju igru domaćina koji polovinom nastavka igre uspeva da stigne do izjednačenja. Primljeni pogodak nije demoralisao fudbalere Branika koji su ponovo zagospodarili terenom, a rezultat takvog odnosa snaga došao je u finišu susreta nakon već opisane akcije kojom su gosti stigli do tri vredna boda. 

Foto: FK Mala Vrbica

Dom fudbalera Male Vrbice

 

- Borska okružna liga, 19. kolo:

Mala Vrbica (Mala Vrbica) - Branik (Štubik) 1:2 (0:1)

Strelci za FK Branik: D. Žikić i D. Petrović

Trijumfom u velikom derbiju ekipa Branika je preuzela lidersku poziciju na tabeli borske okružne lige. Novi lider sada ima dva boda više od velikog konkurenta i u narednom kolu dočekuje ekipu Nemetala iz Donje Bele Reke.

Fudbaleri Male Vrbice na rednog vikenda putuju u Miloševo gde će se sastati sa istoimenom ekipom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading